ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fintech

Danske Bank och DNB investerar i fintechbolag

Danske Bank ökar sitt ägande, och DNB blir delägare, i det danska fintechbolaget Spiir. 

Det gemensamma målet är att bygga Nordens mest kraftfulla så kallade PSD2-plattform, Nordic API Gateway, som samlar in data från alla nordiska banker på ett och samma ställe, uppger Danske Bank i ett pressmeddelande.

PSD2 är namnet på EU:s andra betaltjänstdirektiv.

"Nutidens och framtidens finansiella lösningar kräver samarbete, muskler och ett stort nätverk och den gemensamma plattformen bli avgörande för att möta konkurrensen från aktörer runt om i världen, inte minst från Kina och USA", heter det från banken.

I maj 2018 investerade Danske Bank 25 miljoner danska kronor i Spiir och blev delägare. Nu investerar Danske Bank ytterligare 10 miljoner danska kronor.

"Med en total investering på 35 miljoner danska kronor kommer Danske Bank stärka infrastrukturen inom PSD2 i Norden ytterligare och skapa smarta lösningar baserade på finansiell data. Investeringen innebär även att nordiska fintechbolag får tillgång till ett större ekosystem", uppger Danske vidare.

Spiirs kunder finns inom återförsäljare, internationella banker, leverantörer och startups. Gemensamt för dem är att samtliga utvecklar finansiella lösningar för de nordiska konsumenterna och företagen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer