ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Danske Bank: ”Har möjlighet till utdelning och nya återköp”

Danske Bank har byggt upp tillräckligt med extrakapital för att kunna ge utdelning till aktieägare och därutöver titta på möjligheten att återuppta aktieåterköp efter 2019.

Det sade den danska storbankens finanschef Christian Baltzer i en intervju med Bloomberg News som publicerades på onsdagsmorgonen.

"Vi har i nuläget en stark kapitalposition på 16,7 procent, väl över vårt eget mål och väl anpassat för vadsomhelst som kan komma i vår väg", sade han.

Enligt honom kan banken "definitivt" hålla målet om en utdelning på 40 till 60 procent av nettovinsten. 

Aktieåterköp är något som bankledningen och styrelsen diskuterar efter utgången av ett år. Han konstaterar att banken även behöver rådfråga regleringsinstanser angående eventuella återköp av aktier.

Danske Bank beordrades i oktober i fjol att omvärdera sitt solvensbehov och ställde i och med det in aktieåterköpen för 2018 i spåren av penningtvättsskandalen i Estland.

Målet för kärnprimärkapitalrelationen höjdes då till cirka 16 procent, jämfört med tidigare mål om 14-15 procent.

I rapporten för helåret 2018 framgick det att det inte heller blir några återköp av aktier under 2019.

På onsdagen steg aktien drygt 1 procent i Köpenhamn efter att rapporten för det första kvartalet medfört ett tapp om närmare 10 procent på tisdagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer