ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Danska kursraketen ger vd-besked efter fredagens fall

Det danska medicinteknikbolaget Chemometec har utsett Steen Søndergaard till ny vd. 

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut i helgen efter att bolaget i fredags i ett summariskt pressmeddelande aviserat ett chefsbyte och samtidigt begärt ett handelsstopp i aktien, något börsoperatören Nasdaq avslog och aktien föll brant. 

Steen Søndergaard, som tidigare haft olika chefsbefattningar i bolaget, ersätter Michael Eising som varit vd sedan 2014 och samtidigt som bolagets börsvärde skjutit i höjden. Enligt danska medieuppgifter bor Michael Eising i Monaco.  

”Det har under den senaste tiden blivit tydligt för styrelsen att det inte är förenligt med bolagets intresse att ha en vd som är bosatt utanför Danmark. Styrelsen önskar en högre grad av daglig närvaro på huvudkontoret i Allerød och på samma sätt en större involvering i den dagliga verksamheten”, motiverar styrelsens ordförande Preben Kønig vd-bytet. 

”Det är samtidigt mycket viktigt att understryka att ändringen i ledningen inte har betydelse för bolagets strategi och riktning, precis som att vd-bytet inte har någon inverkan på de tidigare offentliggjorde förväntningarna”, fortsätter han enligt citatet i pressmeddelandet. 

Steen Søndergaard ska tillträda så snart som möjligt, heter det. Fram till dess kommer bolaget finanschef Claus Madsen att vara tillförordnad vd. 

Aktien i Chemometec föll med drygt 20 procent i fredags efter det kryptiska pressmeddelandet i vilken bolaget inte ens specificerade vilken chef som skulle lämna bolaget.  

Chemometec tillverkar och säljer patenterade instrument för cellräkning och cellanalys. Aktien har gått upp med över cirka 600 procent de två senaste åren och uppgången under 2019 summeras till över 140 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer