ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Techprofil föreslås till H&M:s styrelse

  • Danica Kragic Jensfelt. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Robotforskaren Danica Kragic Jensfelt föreslås ta plats i modebolaget H&M:s styrelse. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Danica Kragic Jensfelt utbildade sig till civilingenjör i maskinteknik i hemlandet Kroatien innan hon disputerade i robotik vid KTH i Stockholm 2001. Sedan förra året är hon professor i datalogi med inriktning på datorseende och robotik vid KTH.

”Danica har en unik kompetens inom datavetenskap och AI och hur detta kan användas inom robotisering, logistik, återvinning men även inom mode och shoppingupplevelsen,” säger Stefan Persson, ordrörande i både styrelsen och valberedningen, i ett pressmeddelande.

Danica Kragic Jensfelt sitter sedan tidigare i styrelsen för Wallenbergsstiftelsernas förvaltningsbolag FAM och äger enligt pressmeddelandet 2.500 aktier i H&M.

I övrigt föreslås omval av styrelsen, inklusive Stefan Persson som styrelseordförande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer