1515
Annons

Daimler varnar för kreditrisker hos Mercedes-Benz-kunder

Foto:Carl-Johan Lejland

Fordonstillverkaren Daimler varnar för betydande kreditrisker avseende uteblivna leasingbetalningar från Mercedes-Benz-kunder, enligt ett pressmeddelande.

Innehåll från JungheinrichAnnons

Jungheinrich bidrar till den cirkulära ekonomin – med klimatsmarta truckar

Leasingperioden på en truck är normalt 5-7 år. Jungheinrich:s två fabriker för rekonditionering säkerställer att livslängden för en truck fördubblas vilket är en vinst för såväl miljö som plånbok.

Ledande intralogistikleverantören Jungheinrich startade upp sin unika, industriella rekonditioneringsverksamhet 2006. Idag renoveras ungefär 7 000 truckar om året i fabrikerna i Dresden, Tyskland och Ploiesti, Rumänien.

– Vi är ensamma i branschen om att ha dedikerade fabriker för begagnade truckar. Det har verkligen varit en framgångssaga, berättar Jacob Trevett, Sales Director Rental & Used, på Jungheinrich.

Betydligt skonsammare för miljön

Rekonditioneringsprocessen utförs i sex steg enligt en standardiserad metod där man demonterar trucken, byter ut slitna komponenter, bygger ihop och lackerar om trucken. Varje steg genomgår dessutom rigorösa kvalitetskontroller. Resultatet är en begagnad truck med i princip samma prestanda som en ny – men betydligt skonsammare för miljön.

– Vi siktar på att bli en CO2-neutral verksamhet. Med rekonditionering av begagnade truckar bidrar vi till en cirkulär ekonomi och sparar därmed stora mängder koldioxid, om man jämför med nyproduktion. Och man får i princip en ny truck, berättar Jacob Trevett.

Här kan du se hur en rekonditionering går till 

Samma garanti som en nyproducerad truck

Ytterligare en stor fördel med att hyra eller köpa en begagnad truck är kostnaden, som blir upp till 30 procent lägre än vid nyproduktion – och garantin är alltid densamma, understryker Jacob Trevett.

– Användaren får exakt samma trygghet som vid köp av en ny truck, både när det gäller kvaliteten och villkoren. Vi erbjuder fullservice och 12 månaders garanti. 

94 procent återanvänds

Tack vare storskalig rekonditionering av truckar återanvänds idag 94 procent av truckarna. 

– Vi betraktar en rekonditionerad truck som en ny – fast till ett lägre pris, avslutar Jacob Trevett.

Läs mer här 

Om Jungheinrich 

Jungheinrich är en av världens ledande leverantörer inom intralogistik, med ett omfattande produktsortiment inom materialhantering, automatiserade system och intralogistiktjänster. Jungheinrich erbjuder allt från en enstaka truck till stora nyckelfärdiga lager. Jungheinrich är expert på kundanpassade intralogistiklösningar i linje med konceptet Industry 4.0.

 

Mer från Jungheinrich

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jungheinrich och ej en artikel av Dagens industri

Bank of England fortsätter att bevaka marknadsförhållanden

Bank of Englands finansiella policykommitté (FPC) fortsätter att bevaka marknadsförhållanden och de kanaler genom vilka sårbarheter kan förstärka framtida marknadsstress.

Det skriver BOE-ledamoten Jon Cunliffe, som också är vice ordförande i FPC, i ett brev till Mel Stride, ordförande i underhusets finansutskott, på torsdagen.

Han skriver att om Bank of England inte hade intervenerat förra veckan så hade ett stort antal så kallade ”LDI-fonder” (Leverage Driven Investment funds, instrument för pensionsförvaltare) drabbats av negativa nettotillgångsvärden, och att det måste säkerställas att LDI-fonder blir bättre förberedda för framtida stressituationer.

Jon Cunliffe betonar att operationerna på obligationsmarknaden inte är avsedda att skapa ytterligare centralbankspengar på uthållig bas, de är inte heller avsedda att kontrollera långa räntenivåer. Och när väl programmet har avslutats kommer operationerna att avvecklas på ett smidigt och ordnat sätt.

Enligt Cunliffe har omprissättningen på marknaden så här långt i stort sett skett på ett ordnat sätt, men tryck kvarstår i delar av det finansiella systemet.

Han skriver vidare att FPC kommer att publicera sitt nästa finansiella policyuttalande, och protokoll, den 12 oktober. Bank of Englands penningpolitiska kommitté (MPC) kommer också att göra en fullständig utvärdering av den senaste tidens utveckling till mötet den 3 november.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera