ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Daimler och Geely startar bolag inom bildelningstjänster i Kina

Tyska fordonsjätten Daimler och den kinesiska Volvo-ägaren Geely startar ett samriskbolag inom bildelningstjänster i Kina. Kunderna kommer att kunna använda premiumbilar som Mercedes-Benz S-klass och Maybach men även elbilar från Geely. 

Daimler och Geely kommer att äga hälften var av bolaget som ska ha sitt huvudkontor i kinesiska Hangzhou, enligt ett pressmeddelande.

Uppgifter om att bolagen arbetade på en gemensam tjänst för nättaxi och samåkning i Kina florerade redan i början av oktober då nyhetsbyrån Bloomberg citerade källor med insyn i förhandlingarna. Då uppgavs dock Daimler överväga att använda bilar från sitt elbilsmärke Denza för den nya tjänsten.  

Tidigare i år stod det klar att Geely byggt upp en ägarandel i Daimler på precis under 10 procent genom köp på marknaden och därmed gått upp som största ägare i den tyska fordonsjätten.

Geely är även storägare i svenska lastbilskoncernen Volvo AB och helägare av personbilsbolaget Volvo Cars. Volvo Cars har redan en app för nättaxi vid namn Caocao som erbjuder tjänster i 24 städer i Kina med 23.000 elbilar, skriver Bloomberg News.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies