1515
Annons

Daimler bekräftar: Ska knoppa av lastbilsdivisionen

Ola Källenius
Ola KälleniusFoto:Joey Abrait

Tyska fordonsjätten Daimler, med svensken Ola Källenius vid ratten, bekräftar nu sina planer på att knoppa av och börsnotera lastbilsdivisionen Daimler Trucks – där en svenska från Scania snart tillträder som en av de absolut högsta cheferna.

Aktien steg 8,9 procent på beskedet.

Innehåll från Nordisk RentingAnnons

Långsiktig och stabil partner

Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.
Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.Foto:Foto: Pixprovider

Strategiskt viktiga fastigheter har utöver ett operativt syfte också ett stort finansiellt värde som kan skapa god flexibilitet. Nordisk Renting erbjuder sina kunder möjligheten att skaffa eller frigöra kapital genom långsiktiga samarbeten som grundar sig i en leasingmodell med möjlighet till återköpsrätt.

Nordisk Rentings affärsidé är inte att driva driftnetto och värde genom vidare transaktioner – tvärtom. Bolaget förvärvar fastigheter med syfte att erbjuda kunderna en attraktiv hyreslösning och återköpsrätt på ett transparent och hållbart sätt. Affärsmodellen är kunddriven och passar såväl offentliga sektorn som storbolagen. 

– Vår lösning kan ses som en kombination av fastighetsägare och bank med syftet att möjliggöra för våra kunder att utveckla sin kärnverksamhet utan att för den skull förlora kontroll över sina strategiskt viktiga fastigheter. Modellen är densamma oberoende av typ av kund och tillgång men drivkrafterna och strukturen kan variera, säger Caroline Bertlin, vd på Nordisk Renting.

Läs mer om Nordisk Rentings affärsmodell här 

När kunderna ingår ett avtal med Nordisk Renting ingår ofta en återköpsrätt, något de uppmuntrar sina till kunder att använda – när det passar dem.

– Vi erbjuder kunden förutsägbarhet och kontroll. Dels genom att våra avtal är transparenta, dels genom återköpsrätt till ett förutbestämt amorterat värde; hela idén med samarbetet är att det ska vara möjligt för våra kunder att behålla kontrollen över sina strategiskt viktiga fastigheter, säger Jakob Persson, transaktionschef på Nordisk Renting.

Att Nordisk Renting lyckats bygga kundrelationer som varat i decennier beror på deras förmåga att anpassa sig efter kundens behov, som förändras i takt med samhällets utveckling. Nu avser de att göra samma resa med fler kunder som kan dra nytta av en långsiktig och stabil partner som kan erbjuda flexibla hyreslösningar.

Se om Nordisk Renting kan hjälpa ert företag eller organisation 

– Långsiktiga samarbeten är avgörande när världsläget ser ut som det gör idag. När marknaden är osäker vill vi kunna stå för stabilitet, något vi gjort sedan 1986, säger Caroline Bertlin och fortsätter:

– Ett exempel på vår styrka att göra affärer även i dessa tider är vår senaste transaktion, där vi i september ingått avtal om att förvärva tre fastigheter, samtliga fullt uthyrda till Volvo Cars. En affär som är möjlig tack vare en stabil och långsiktig kund med strategiskt viktiga fastigheter i relevanta affärslägen. 

Nordisk Rentings lösning lämpar sig för många fastighetstyper, från kommersiella fastigheter för lättindustri, lager och dagligvaruhandel till infrastrukturrelaterade fastigheter såsom depåer och energirelaterade tillgångar.

 

Om Nordisk Renting:

Nordisk Renting har över 30 års erfarenhet av hyreslösningar för fastigheter och infrastruktur i Norden. Vi har många samarbeten med statliga myndigheter och ledande nordiska företag. Vi kombinerar lokal närvaro och långa kundsamarbeten med en finansiell styrka via vår ägare NatWest.

 

Mer från Nordisk Renting

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordisk Renting och ej en artikel av Dagens industri

Wall Street stänger ner för femte dagen i rad

De dystra tongångarna fortsätter att eka genom Wall Street-kvarteren och för femte dagen i rad stängde huvudindexen på rött.

Dow Jonex instruiindex tappade 1,1 procent samtidigt som det bredare S&P 500-index backade 1,0 procent. Tekniktunga Nasdaq Composite försökte hålla emot men lyckade inte stänga högre än 0,5 procent minus.  

Gymkedjan Planet Fitness steg omkring 1,5 procent. Raymond James har höjt sin rekommendation för aktien till starkt köp, med bedömningen att kedjan är motståndskraftig mot en eventuell recession och att den har en gynnsam skuldsättning.

Men allt var inte dystert. För kasionbranschen kom goda nyheter i form av att coronarestreiktionerna börjar lättas till den kinesiska regionen Macau, vilket fick en rad kasinobolag att lyfta: 

Las Vegas Sands bjöd på en uppgång om över 11,7 procent och Wynn Resorts toppade S&P 500 på plus 12,0 procent. 

Starkt gick det även för tekniksektorn vars korresponderade index inom S&P 500 var upp 0,6 procent. Apple och Microsoft ökade 0,2 respektive backade 0,2 procent i den tilltagande sura börsmiljön.

Fallande oljepriser satte också press på energiaktierna, Chevron tappar 2,4 procent och Exxon med 2,0 procent. Även bankerna har det motigt med Citi ner 2,7 procent och Goldman Sachs med 2,4 procent.

/Texten uppdateras.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera