ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cykliska bolag agerade draglok på Nordens börser

De nordiska börserna utvecklades starkt på onsdagen med undantag för Helsingfors, vars storbolagsindex gick sidledes. Samlingsindexet Vinx 30 steg 1,3 procent till nivån 932.

I Köpenhamn steg OMXC25 1,8 procent till nivån 1.152.

De cykliska bolagen FLSmidth, Vestas och Maersk gynnades av positiva signaler från Kina i handelskonflikten med USA och verkstadsbolaget FLSmidth gick allra bäst med en uppgång på 4,5 procent. 

Konglomeratet Mearsk steg 2,8 procent, medan vindkraftsbolaget Vestas, som även fick stöd av en köprekommendation från UBS, var upp 3,8 procent.

Även defensiva bolag gick starkt med läkemedelsbolaget Lundbeck upp 5,5 procent, medan Novo Nordisk ökade 3,1 procent.

Sämre gick det för banksektorn, där både Danske och Jyske hamnade på minus, tillsammans med smyckesbolaget Pandora.     

I Oslo avancerade OBX-indexet 1,6 procent till nivån 815.

Yara har fått höjd riktkurs av DNB Markets, som pekade på att kemibolaget befinner sig i en "sweet spot" med stark intäktstillväxt. Aktien var upp 2,3 procent.

Norsk Hydro steg 2,9 procent. Efter tisdagens stängning aviserade bolaget ett omfattande omstruktureringsprogram inom sin valsverksamhet. Under onsdagen har Goldman Sachs höjt sin rekommendation för aluminiumproducenten till köp från neutral.

Norwegian steg 7 procent efter att på tisdagen ha lagt fram ett förslag till ändringar i lånevillkoren. 

I Helsingfors var OMXH25-indexet oförändrat vid nivån 4.010.

Kone sjönk 2,1 procent sedan Morgan Stanley sänkt sin rekommendation för hiss- och verkstadsbolaget till undervikt från jämvikt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer