ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

CTT Systems inte oroliga för fler förlorade leveranser efter Boeing-smäll

CTT Systems är inte oroliga för att förlora fler leveranser utan ser Boeings beslut som en isolerad företeelse. Det säger bolagets finanschef Daniel Ekstrand till Finwire. 

Bolaget har tappat en dryg tredjedel av börsvärdet sedan onsdagens besked om att flygplanstillverkaren ska ta bort avfuktningssystemet Zonal Drying på Boeing 787. Detta då  Moisture Control System inte längre ska vara standard på flygplanstypen. 

Boeing ska i slutet av nästa år öka produktionstakten från 12 till 14 flygplan per månad och har sjösatt ett rationaliseringsprojekt för att kunna öka volymen. Det var enligt finanschefen i samband med det projektet som flygplanstillverkaren började titta på avfuktningsbiten och CTT:s lösning. 

Boeings wide body-flygplan, dit 787:an hör, har recirkulationsfläktar i crown area, vilket är området ovanför kabinen. På grund av de stora luftflödena är inte Boeing övertygade om att CTT:s avfuktningssystem ger tillräcklig effekt, uppger Daniel Ekstrand. 

"Vi ser det som isolerat till wide body-flygplan från Boeing eftersom Airbus inte har den här lösningen", säger finanschefen. 

CTT kommer att kvarstå som leverantör till Boeing 787 av luftfuktare till cockpit och besättningarnas vilomoduler. Daniel Ekstrand är inte orolig för fler förlorade leveranser utan ser Boeings beslut som en isolerad händelse. 

Han konstaterar att luftfuktarverksamheten är väldigt viktig för CTT. 

"Det är en annorlunda typ av försäljning och annorlunda typ av slutkunder, så vi ser ingen spridning från avfuktning till luftfuktning på grund av det här beslutet."

När beslutet träder i kraft sjunker inte enbart, allt annat lika, CTT:s leveransvärde till nyproducerade 787-flygplan, utan även tillhörande IP-leveranser och eftermarknadsintäkter.

Under 2017 och första halvan av 2018, utgjorde dessa poster sammantaget 15-20 procent av CTT:s totala nettoomsättning.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies