ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Credit Suisse: Handelsbankens resultat något bättre än väntat

Justerat för Oktogonen-engångseffekten var SHB:s resultat 2 procent bättre än förväntat. Något lägre intäkter än förväntat motverkades bland annat av att kreditförlusterna underskred snittestimatet.

Det skriver Credit Suisse i en snabbkommentar efter onsdagsmorgonens rapport från den svenska storbanken.

Utöver de klena intäkterna, som bland annat var en följd av lägre lånemarginaler utanför Sverige, sjönk vidare kärnprimärkapitalrelationen oväntat med 0,4 procentenheter till 16,4 procent, framhåller den schweiziska storbanken.

Även RBC pekar på en svag översta rad, vilket kompenserades av "åtgärder på kostnadssidan".

"Fokus kommer dock att ligga på kapitalet", bedömer RBC som noterar att 16,4 procent, mot ett FI-krav på 15,1 procent, endast innebär en nivå 30 baspunkter över golvet i bankens målintervall om 1 till 3 procentenheter över rådande krav.

"Vi förväntar oss att ledningen kommer att behöva adressera hur SHB kan fortsätta växa i nuvarande takt och samtidigt hålla sig inom buffert-spannet", skriver RBC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer