1515
Annons

Corem säljer fastigheter i Stockholm för 115 miljoner

Corems vd Eva Landén.
Corems vd Eva Landén.Foto:Jesper Frisk

Corem har tecknat avtal om försäljning av två fastigheter i Stockholm till ett underliggande fastighetsvärde om 115 miljoner kronor samt en eventuell tilläggsköpeskilling vid lagakraftvunnen detaljplan.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Innehåll från RekomoAnnons

Tänker andra hand i första hand

Fler och fler företag och organisationer inser fördelarna med att tänka begagnat i stället för nytt när de gör om sina kontor. Rekomo hjälper företag att inreda med återbrukade och prisvärda möbler.

– Vi köper, säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler över hela Sverige, förklarar Jonas Åström, VD Rekomo. Vi erbjuder allt från hela arbetsplatser med bord, stolar, skärmväggar, förvaring men även möbler till övriga utrymmen som lounger, fikarum och konferensrum.

Helhetslösning

Jonas Åström menar att det inte är svårare att köpa in begagnad kontorsinredning än att köpa helt nytt.

– Vi är som vilket annat inredningsföretag som helst. Vi har ett stort utbud av återbrukade kvalitetsmöbler och köper in stora kvantiteter så vill man ha en enhetlig möblering löser vi det.

Rekomo hjälper till med allt från att komma med inredningsförslag till leverans och montering.  Dessutom kan de köpa och hämta de gamla möblerna för återanvändning hos andra företag. 

– Många kontorsmöbler och annan inredning är av väldigt bra kvalitet och håller länge. Sådana möbler köper vi gärna in. Även om fler och fler tänker andra hand i första hand slängs det tyvärr fortfarande alldeles för mycket möbler. Är en stolsdyna sliten så kan vi klä om stolen i ett nytt fräscht tyg i den färg kunden vill ha, säger Jonas Åström.

Nytt kontor till halva priset

Ofta går det knappt att se att möblerna är begagnade och många hade nog blivit förvånade om de visste att all inredning i det splitternya kontoret faktiskt är återbrukat. Prislappen för en kontorsrenovering med begagnad inredning brukar hamna på ungefär hälften av vad det hade kostat att köpa in helt nytt. Men även om ekonomin är viktig så är miljöbesparingen den största vinsten.

Attraherar arbetskraft

Många företag har idag hållbarhet som ledstjärna och då ska det naturligtvis även inbegripa kontorsrenoveringen. Och den ökade miljömedvetenheten märks, intygar Jonas Åström.

– Förr köpte man begagnat för att det var billigare, idag har det svängt och nu köper många begagnat främst för att det är bättre för miljön. För många företag är det också ett medvetet val för att locka yngre miljömedvetna medarbetare som vill arbeta på ett företag som tar miljön och hållbarhetsfrågan på allvar. 

På senare tid har även flera offentliga verksamheter genom ramavtal fått förutsättningar att inreda sina lokaler med begagnade möbler. Det är ett stort steg framåt.

Flerårsgaranti och leasingmöjligheter

Marknaden för begagnade kontorsmöbler har utvecklats mycket de senaste åren och Rekomo erbjuder alltid minst två års garanti även på begagnade kontorsmöbler. Det finns också möjlighet att hyra eller leasa möbler.

– Kunden kan välja om man vill hyra en månad eller över en längre period. Företagen får en ökad flexibilitet och kan anpassa sitt kontor efter olika behov, säger Jonas Åström.

Om Rekomo
Rekomo säljer, köper och hyr ut begagnade kontorsmöbler till kontor i hela landet och har erbjudit återvunna och prisvärda kontorsmöbler sedan 1992. Grunden i affärsidén är hög kundnöjdhet och låg miljöpåverkan – det är lika viktigt att kunden ska bli nöjd med sitt kontor som att rädda miljön. 

Läs mer på rekomo.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rekomo och ej en artikel av Dagens industri

Världsmarknadspriset på råolja stiger 3 procent

Foto:Carina Johansen

Världsmarknadspriset på råolja stiger 3 procent till 91:55 dollar per fat. Prisrörelsen kommer sedan det börjat spekuleras om ett beslut om kraftigt minskad produktion på ett möte mellan oljekartellen Opec, Ryssland och andra stora oljenationer.

Det diskuteras inför beskedet om att den produktionsminskning oljeländerna är på väg att besluta om – som görs för att hålla uppe oljepriset – kan bli 2 miljoner fat olja per dag, rapporterar Bloomberg med hänvisning till mötesdelegater. Men det finns även förslag om att sänka produktionen med 1-1,5 miljoner fat per dag, enligt delegater.

I praktiken kommer effekten av det nya kvotbeskedet från Opec och Ryssland inte att bli så stort då flera av de berörda oljeländerna redan på egen hand strypt sin produktion under befintliga kvotnivåer.

”Detta är ett viktigt möte”, säger Förenade arabemiratens energiminister Suhail al Mazrouei på plats i Wien, Österrike, där kvotmötet hålls.

En stor produktionsminskning från Opecländerna väntas hur som helst leda till en kraftig reaktion från Bidenregeringen, som inför mötet försökt få Opecländer som Saudiarabien att stoppa kraftiga neddragningar. Det ska enligt källor i Vita huset bland annat diskuteras ett amerikanskt embargo mot export av bensin, diesel och andra raffinerade produkter från USA som ett motdrag om Opec skär ner för mycket. 

Samtidigt är EU på väg att göra upp om ett nytt sanktionspaket mot Ryssland, som skulle kraftigt begränsa den ryska möjligheten att finansiera sitt krig i Ukraina med oljeintäkter. USA försöker samtidigt få allierade bland G7-länderna att införa ett pristak på rysk olja.

Prisökningarna på råoljemarknaden är dock långt från de toppnivåer för året kring 115 dollar per fat som uppnåddes i juni i år.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera