ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Clas Ohlson visar krympande försäljningssiffror

Prylkedjan Clas Ohlsons totala försäljning i december minskade med 2 procent till 1.285 miljoner kronor. Försäljningen i jämförbara butiker och lokal valuta minskade med 1 procent. 

Den organiska försäljningsutvecklingen summerades till minus 2 procent jämfört med december 2018 medan onlineförsäljningen steg med 27 procent till 74 Mkr. 

”Under motsvarande period föregående år inleddes utförsäljningen i de tyska butikerna inför stängning, vilket påverkar jämförelsetalen”, skriver Clas Ohlson i ett pressmeddelande. 

I Sverige steg försäljningen med 3 procent i december medan den minskade med 2 procent i Norge och 4 procent i Finland. 

Clas Ohlsons butiksbestånd har i sin tur minskat med 6 butiker jämfört med december 2018 och uppgick till 232 butiker vid utgången av december. 

”Det är tydligt att julhandeln numera inleds redan i november, framförallt i samband med ’Black Week’, och sedan fortsätter in i december och kulminerar inför julhelgen och under mellandagarna”, skriver Clas Ohlson. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer