ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Citi: Sandviks nya mål i linje med förväntningarna

Verkstadsföretaget Sandviks nya finansiella mål är överlag i linje med investmentbanken Citis förväntningar.

Det uppger Citi i en analyskommentar enligt Bloomberg News.

Citi har neutral rekommendation med riktkursen 181 kronor på Sandvik.

Eftersom verkstadsföretaget nästan har en positiv nettokassa signalerar skuldsättningsmålet fortsatt fokus på samgåenden och förvärv, vilket även syns i Sandviks tillväxtambition, resonerar Citi.

Under morgonen presenterade Sandvik nya finansiella mål, bland annat målet att uppnå en tillväxt på 5 procent eller mer över en ekonomisk cykel och att rörelsemarginalens lägstanivå ska vara 16 procent eller mer.

Citi anser att Sandviks besked stödjer att aktien kan vara värd 215 kronor i ett positivt scenario (bull case).

Bland Sandviks nya besked återfinns målet att uppnå en tillväxt på 5 procent eller mer över en ekonomisk cykel och att rörelsemarginalens lägstanivå ska vara 16 procent eller mer.

Investmentbanken Credit Suisse anser att de nya tillväxtmålen är i linje med analytikers konsensus för åren 2019-2021 när det gäller den organiska komponenten. 

"Även om målet om en lägsta rörelsemarginal inte är överdrivet överraskande anser vi att det pekar på betydligt mindre konjunkturkänslighet än historiskt och vi anser att leverans kring detta mål skulle motivera en högre värderingsmultipel", skriver Credit Suisse. 

Att leva upp till detta mål kommer att vara avgörande för Sandviks möjlighet att fortsätta minska värderingsgapet gentemot Atlas Copco, anser investmentbanken.

Vidare ser Credit Suisse utdelningsmålet på 50 procent som något positivt jämfört med bankens förväntningar, men sammantaget anser Credit Suisse att målen och vd-kommentarerna är överlag i linje med förväntan.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies