ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Christer Gardell hyllar ABB:s styrelse: ”All heder”

  • Cevian Capitals vd och grundare Christer Gardell. Foto: Joey Abrait

Aktivistfonden Cevian Capitals vd och grundare Christer Gardell är mycket nöjd med att ABB nu säljer av Power Grids. ”Stor eloge till styrelse och ledning i ABB”, säger han till Di.

Christer Gardell tycker att detaljerna i affären är ger nödvändiga förutsättningar för syftet att realisera potentialen i företaget. Priset på mellan 7,6-7,8 miljarder dollar för drygt 80 procent av Power Grids motsvarar visserligen den lägre delen av analytikerkårens bedömningar av bolagets värde, men Gardell menar att det finns mer att hämta.

”Stor eloge till styrelse och ledning i ABB. Det åtgärdsprogram som kablades ut i morse ger ABB nödvändiga förutsättningar för att realisera den stora potential som finns i bolaget.”

I morgonens pressmeddelande skrev ABB att de avser att dela ut upp till 100 procent av det förväntade kassaflödet om 7,6-7,8 miljarder dollar från försäljningen på ett "effektivt sätt genom återköp av aktier eller liknande". 

Aktieägarna kan dock inte räkna med att se några pengar förrän efter att affären slutförs. Det räknar ABB med att kunna göra under första halvåret 2020.

ABB upprepade även sin policy om en "stigande hållbar utdelning".

TV-klipp: ABB-vd:n: ”Avgörande ögonblick”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer