ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Konsultjätte lägger bud på Acando – premie på 44 procent

CGI Nordic Holdings lägger ett kontantbud på Acando. It-bolagets aktieägare erbjuds en rejäl premie jämfört med fredagens stängningskurs.

CGI Nordic erbjuder 41,45 kronor kontant för varje aktie i Acando, vilket värderar It-bolaget till cirka 4.320 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Budet innebär en premie om 44,2 procent jämfört med slutkursen 28,75 kronor i fredags.

CGI uppger att man inte kommer att höja budet eller, vare sig under eller efter fullföljande av erbjudandet, förvärva några aktier i Acando till ett pris som överstiger budnivån. Detta gäller dock inte om budet skulle dras tillbaka (inte fullföljas) eller om konkurrerande bud offentliggörs, heter det.

Budet är villkorat av att det accepteras av motsvarande mer än 90 procent av aktierna.

Styrelsen för Acando rekommenderar enhälligt bolagets aktieägare att acceptera budet. Rekommendationen stöds av en så kallad ”fairness opinion” från Evli Bank.

Bland Acandos storägare har Svedulf Fastighets AB, Bjursund Invest AB och Svolder AB, med sammanlagt 22,28 procent av aktierna i Acando, ingått avtal med CGI Nordic om att sälja sina aktier.

Köparen CGI beskriver sig själva som ett av världens största oberoende företag inom IT- och affärsrådgivning. Bolaget är noterat på både Toronto- och New York-börsen, men har sin bas i Montréal, Kanada.

TV-klipp: Experterna om budet på Acando.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies