ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Centamin rusar på potentiellt bud som styrelsen förkastar

Det kanadensiska gruvbolaget Endeavour meddelade på tisdagen att bolaget uppvaktar brittiska Centamin för ett potentiellt frieri. Erbjudandet förkastas dock av Centamins styrelse. Aktien rusar nästan 8 procent. 

På tisdagen meddelade Endeavour Mining att bolaget flera gånger sökt kontakt med Centamins styrelse för en potentiell fusion av bolagen. De kanadensiska inviterna har dock fått kalla handen av den brittiska guldgrävarens styrelse. 

För att tvinga Centamins styrelse till förhandlingsbordet valde Endeavour nu alltså att presentera de föreslagna villkoren i den potentiella affären. Det kanadensiska bolaget bjuder totalt 0,0846 Endeavour-aktier per aktie i Centamin vilket motsvarar en premie på omkring 13 procent jämfört med måndagens stängningskurs. 

”Trots upprepade försök att samarbeta med Centamin har våra ansträngningar grusats av deras vägran att hålla diskussioner kring en fusion”, säger Michael Becket, styrelseordförande för Endeavour, i ett pressmeddelande. 

Beskedet möttes med klang och jubel på Londonbörsen där Centamin-aktien handlas upp 8,1 procent men fick ett fortsatt frostigt mottagande i bolagets styrelserum. 

”Centamins styrelse har undersökt förslaget med sina finansiella och juridiska rådgivare och anser att vilkoren i förslaget erbjuder jämförbart större fördelar för Endeavours aktieägare och inte tillräckligt reflekterar de bidrag Centamin hade gjort till ett sammanslaget bolag”, skriver Centamins styrelse i ett börsmeddelande. 

”Som en konsekvens har en enig styrelse förkastat erbjudandet”, fortsätter de. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer