Annons

Cecilia Malmström varnar USA för EU:s svar på eventuella biltullar

Foto:Lukasz Kobus

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström ska på onsdag varna USA för möjliga konsekvenser om USA inför importtullar på europeiska bilar. Det sade kommissionens chefsförhandlare Margaritis Schinas vid en pressbriefing på måndagen, inför hennes möte med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer på onsdag.

Innehåll från XledgerAnnons

Så tar du rätt beslut i rätt tid – baserad på rätt data

Marie Löfgren, operativ chef hos Xledger.
Marie Löfgren, operativ chef hos Xledger.

Ofta saknar företagsledare korrekt underlag för beslut.

Med rätt affärssystem i ryggen slipper man gå på magkänsla.

– Har du verktygen är det lättare att agera snabbt, som att förstärka en positiv trend eller att hejda en negativ, säger Marie Löfgren, operativ chef hos Xledger.

Få insikter om hela din verksamhet – i realtid

Hur väl underbyggda är dina affärskritiska beslut? Flera undersökningar pekar på att många företagsledare har brister i sina underlag när de fattar affärskritiska beslut.

– Det kan bero på många saker, men när jag sitter i säljprocesser märker man att kunder ofta har siffrorna utspridda i olika system och det saknas stöd för att kunna analysera sin verksamhet på tvären, säger Marie Löfgren och lägger till:

– Det är exempelvis vanligt att man inom samma koncern jobbar i olika ekonomisystem i olika länder. Man saknar en gemensam modell och då är det svårt att få en bra överblick.

Just den utmaningen – att ha alla nödvändiga funktioner i ett affärssystem och leverera insikter i realtid under samma tak – går att lösa, menar Löfgren:

– Kunderna blir positivt överraskade att det finns möjlighet att få så pass bra insikter genom vårt system. Vi har kraftfulla analysverktyg inbyggda, där skiljer vi oss från andra. Många företag tvingas ha den typen verktyg vid sidan om, här får man allt samlat. Möjligheterna att konfigurera sina rapporter är närmast oändliga, vilket gör att man alltid kommer ha rätt data som beslutsunderlag.

Eftersom hela företagets ”ekonomiska liv” ligger i Xledger skapar det en trygghet i att alla siffror är korrekta – samtidigt som det går att borra ner sig i detaljer:

– Styrkan vi har är spårbarheten uppifrån och ner. Man kan se allt på en övergripande nivå, men det finns också en drill down-funktion som tar en till detaljerna, ända ner till källan med all dokumentation. Allt är helt integrerat med analysverktyget.

Hon lyfter fram två andra funktioner i systemet som underlättar rapportering och analys:

– Det är byggt som en true cloud-lösning, allt ligger i molnet. All data är alltid tillgänglig varsomhelst i världen. Det gör också att man slipper sitta med egen IT-avdelning, säkerhet, uppdateringar och backup, det sköter vi, säger hon och fortsätter:

– Xledger ska vara en self service-produkt, som är lätt att förstå oavsett vilken roll man har på företaget. Där tycker jag vi har lyckats knäcka koden, med tydliga dashboards och översikter. Tröskeln att komma igång är låg.

Vilket är ditt bästa råd till företag som vill förbättra sig inom de här områdena?

– Tittar man i kravspecifikationer från kund är det väldigt många detaljer, men när det gäller rapport och analys tycker jag många är fast i ett gammaldags tänk med ”hård” avrapportering, PDF:er och dylikt. Lyft blicken och ställ nya krav, de digitala verktygen finns därute.

Få allt i ett system – så funkar Xledger  

 

Mer från Xledger

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xledger och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera