1515
Annons

Catenas jätteaffär med Coop läggs på is

Fastighetsbolaget Catena har kommit överrens med Coop Logistik AB om att inte fullfölja affären där Catena skulle förvärvat en fastighet och uppföra ett jättelager i Eskilstuna åt dagligvarujätten.

Twitter handelsstoppas – uppgifter om att Elon Musk vill fullfölja bud

Elon Musk.
Elon Musk.Foto:TT/NTB

Twitter har handelsstoppats efter att aktien rusat med över 12 procent. Uppgifter gör gällande att Elon Musk trots allt planerar att fullborda sitt bud på mikrobloggen.

Teslas grundare Elon Musk vållade stor uppmärksamhet i våras när han la ett bud på Twitter som värderade mikrobloggen till motsvarande 428 miljarder kronor i den växelkurs som gällde då. I juli drog han tillbaka sitt erbjudande efter att ha anklagat bolaget för avtalsbrott.

Nu uppges miljardären ha bytt fot igen. Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg vill Elon Musk genomföra affären i linje med det ursprungliga erbjudandet värt 54,20 dollar per aktie. Enligt källor till Bloomberg ska Elon Musk ha lagt fram förslaget i ett brev till Twitter.

Twitter-aktien rusade med över 12 procent på Wall Street när Bloombergs uppgifter blev kända innan den handelsstoppades strax innan klockan 18.15 svensk tid. Aktien handlades då för 47,95 dollar.

Aktien i elbilstillverkaren Tesla, där Elon Musk är huvudägare, föll efter uppgifterna. Aktien försvagades från en uppgång på nästan 6 procent till plus 2,5 procent. Wall Street Journal noterar att Elon Musk har sålt delar av sitt innehav i Tesla för att kunna finansiera ett potentiellt uppköp av Twitter.

Elon Musk har tidigare varit tydlig med att han vill dra sig ur affären. Han har bland annat hävdat att Twitter inte har gett ut korrekt information om antalet spam- och fejkade konton på plattformen. Twitter, som accepterat det ursprungliga budet, har inte velat acceptera tillbakadragandet och har därför stämt elbilsmiljardären.

Så sent som den 13 september röstade Twitters aktieägare för att godkänna Elon Musks bud – trots att han själv vid tillfället inte ville genomföra affären. Den 17 oktober skulle de båda partnerna ha mötts i domstol för att avgöra frågan.

Elon Musk äger redan 9,6 procent av aktierna i Twitter efter att ha börjat köpa aktier i bolaget i januari i år.

”Sedan jag gjorde min investering har jag insett att bolaget inte kommer att frodas eller tjäna denna viktiga samhällsfunktion i sin nuvarande form. Twitter måste omvandlas som ett privatägt bolag”, uppgav Elon Musk i samband med det första budet i april.

Texten uppdateras.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera