ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Rapportmorgon

Berg- och dalbana i Catena Media efter rapport

Kundanskaffningsbolaget Catena Media rapporterar ett rörelseresultat, ebitda, om 11,2 miljoner euro i det första kvartalet, vilket kan jämföras med snittprognosen om 10,8 miljoner euro, enligt en sammanställning av fyra analytikers estimat som Bloomberg har gjort.

Catena Medias aktie steg drygt 5 procent i den inledande handeln på Stockholmsbörsen men vände sedan tvärt ned. 

Omsättningen ökade med 9 procent till 26,1 miljoner euro, mot 23,9 miljoner euro i motsvarande kvartal i fjol och snittestimatet på 26,3 miljoner.

Nettoresultatet hänförligt till moderbolagets aktieägare uppgick till 1,9 miljoner euro, vilket kan jämföras med 4,7 miljoner under första kvartalet i fjol.

”Under första kvartalet, vilket också brukar starta lite långsammare till följd av säsongseffekter, såg vi hur regleringar påverkade operatörer negativt, och i förlängningen oss, vilket ledde till ett kvartal då våra intäkter kom in under förväntan”, skriver Per Hellberg i vd-ordet.

Bolaget meddelar i samband med rapporten även att det satta vinstmålet om ett justerat rörelseresultat på 100 miljoner euro till 2020 skjuts upp till 2021. Orsaken uppges vara försenade lanseringar i USA, osäkerhet kring lanseringar i nya delstater samt att bolaget prioriterar organisk tillväxt över förvärv.

”Tal om regleringar i nya delstater har nu lett till handling. Prognoserna är ännu inte inne, men det finns potential att att dubbla våra intäkter i USA under det andra halvåret 2019”, skriver Per Hellberg.

Catena Medias aktie har pressats sedan rapporten för fjärde kvartalet som mottogs med besvikelse marknaden. Sedan årsskiftet är aktien ned 41 procent, varav 24 procent sedan den senaste kvartalsrapporten.

Inledningsvis såg marknaden ut att ta emot bolagets rapport med jubel då aktien hissades drygt 5 procent i börsöppningen. Glädjeruset blev dock kortvarigt och vid 10-tiden är aktien ned drygt 3 procent.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer