ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Castellum genomför miljardbytesaffär och lämnar Sundsvall

Castellum gör en stor bytesaffär med fastighetsaktiebolaget Lilium. Miljardaffären innebär att Castellum förvärvar sex fastigheter i Linköping samtidigt som bolaget säljer hela sitt bestånd i Sundsvall.

Försäljningspriset för de 20 fastigheterna i Sundsvall uppgår till drygt 3,3 miljarder efter avdrag för omkostnader och bedömd uppskjuten skatt om totalt 135 miljoner. Underliggande fastighetspris uppgår till 3.456 miljoner vilket var i nivå med senaste värdering, enligt ett pressmeddelande.

Resultatet kommer även påverkas av nedskrivning av goodwill om cirka 180 miljoner samt en uppskjuten skatteintäkt om ca 350 miljoner.

Förvärvspriset för fastigheterna i Linköping landade på drygt 1,6 miljarder, inklusive omkostnader och bedömd uppskjuten skatt om totalt 87 miljoner. Hyresintäkterna fullt uthyrd bedöms uppgå till cirka 110 miljoner.

"Linköping är en attraktiv regionstad där vi vill växa och utveckla vårt kunderbjudande. Den här affären gör oss till en av de två största aktörerna i staden och ger dessutom byggrättsmöjligheter i city. Med oss som partner kan befintliga och nya kunder växa och utvecklas", säger Castellums vd Henrik Saxborn.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies