ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Simon Blecher ökar i verkstadsjätten: ”Finns en krockkudde i aktien”

  • Carnegies Sverigefondförvaltare Simon Blecher. Foto: Joey Abrait

Carnegies Sverigefondförvaltare Simon Blecher har ökat i ABB och ser en krockkudde i aktien som kan agera motstånd vid börsnedgångar. 

Sverigefonden har även passat på att öka i Electrolux.

Efter att ABB fått in pengarna från försäljningen av divisionen Power Grids i böckerna räknar Simon Blecher med att bolaget drar i gång ett av de största återköpsprogrammen i svensk historia. 

Därmed finns en krockkudde i aktie då varje befintlig aktieägares andel i bolaget blir större vid återköp. Carnegie-förvaltaren bedömer också att ABB kommer att fortsätta förändra strukturen och har passat på att köpa mer aktier i verkstadsjätten, som nu är ett av fondens största innehav.

Carnegies Sverigefond har även fortsatt köpa aktier i Electrolux. Den kommande avknoppningen av divisionen ”Professionella produkter” närmar sig och väntas bli omtyckt. Den lär även visa hur låg värderingen är på resterande del av Electrolux, menar Simon Blecher. 

I förra månadsbrevet skrev Carnegie-förvaltaren om vilken besvikelse NCC har varit. Sedan dess har bolaget sålt sitt huvudkontor och nu ligger en försäljning av NCC Roads i prognoserna. Simon Blecher tror att byggbolagets marginaler, sakta men säkert, kommer att förbättras och soliditeten stiga i takt med att försäljningspengar kommer in i balansräkningen. 

Vad gäller konjunkturen i allmänhet bedömer förvaltaren att den är på väg att bottna. Det väntas inte bli någon recession vilket bör leda till att vinsterna kan hålla i sig kring nuvarande nivåer och börsen klättra vidare uppåt. Dock i lite mindre omfattning än tidigare, spår Simon Blecher.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer