ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Carnegie: Risk att Raysearch slukas om de inte lyckas vända skutan

Carnegie tror att 2019 blir ett avgörande år för Raysearch. Om medicinteknikbolaget inte lyckas vända på skutan finns det risk att bolaget slukas av en större spelare, spår banken.

Carnegie har gjort kraftiga estimatneddragningar på Raysearch efter förra veckans vinstvarning och trots kursfallet på 40 procent det senaste året är aktien fortsatt oattraktiv, enligt analyshuset. 

2019 väntas bli ett kritiskt år för bolaget. På den positiva sidan nämns att bolaget har lättare jämförelsetal och högre serviceintäkter från en större installerad bas. Samtidigt väntas förra årets investeringar i säljorganisationen ge stöd åt försäljningen. 

Visar det sig däremot att Raysearch inte återgår till tillväxt kommer bolaget tvingas till att skära kostnader, vilket kan skada moralen i ett bolag med kultur som snabbväxande – det skulle kunna ge ytterligare 30-50 procents nedsida i aktien. Denna nivå skulle dock innebära att bolaget blir ett mycket tydligt uppköpsobjekt för en större industriell spelare, menar banken.

Carnegie upprepar sin behåll-rekommendation och sänker riktkursen till 85, från tidigare 105 kronor. Aktien backar 5,5 procent till 85,50 kronor i måndagshandeln. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies