ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Carl-Johan Linér ny vd i Saltx

First North-bolaget Saltx Technology, som utvecklar energilagringsteknik, har utsett Carl-Johan Linér till ny vd. Han tillträder den 6 maj. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Carl-Johan Linér har varit vice vd för ABB Sverige och ansvarig för ABB Division Power Products i Ludvika. Sammantaget arbetade han närmare tjugofem år inom ABB-koncernen. Han har även ett förflutet som vice vd inom teknik- och industrikoncernen Indutrade och kommer närmast från egen konsultverksamhet.

"Energilagring är ett av de viktigaste områdena för att klara av den omställning av världens energisystem som måste till, och här ser jag att min erfarenhet från internationella kraftaffärer kan stärka Saltx på denna viktiga och expanderande marknad", säger Carl-Johan Linér.

I mitten av februari meddelades at Saltx Technologys dåvarande vd Karl Bohman lämnar sin post och att en rekryteringsprocess för ny vd hade inletts. I samband med det meddelades att bolaget gjorde en nedskrivning på 63 miljoner kronor avseende immateriella tillgångar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies