ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Carl Douglas har sålt hela sitt innehav i Latour för 209 miljoner

Carl Douglas, styrelseledamot i investmentbolaget Latour, har på onsdagen sålt hela sitt innehav på 1.536.000 B-aktier i bolaget för totalt 209 miljoner kronor. På onsdagskvällen meddelade Latour att aktierna sålts till bolag som kontrolleras av familjen Douglas. 

Försäljningen genomfördes till kursen 136 kronor per aktie. Efter affären äger Carl Douglas, som varit styrelseledamot i bolaget sedan 2008, inte längre några aktier i bolaget privat, enligt ägardatatjänsten Holdings. Carl Douglas deltog inte på Latours bolagsstämma i maj men återvaldes till styrelsen. 

”I dag har Carl Douglas genom en intern transaktion avyttrat 1.536.000 B-aktier i Latour till bolag kontrollerade av familjen Douglas. I egenskap av styrelseledamot i Latour har Carl Douglas fullgjort sin anmälningsplikt för transaktionen genom en anmälan till Finansinspektionen. De förvärvande bolagen har inte motsvarande anmälningsplikt”, skriver Latour i ett pressmeddelande på onsdagskvällen och poängterar att familjen Douglas ägande i bolaget är oförändrat. 

Carl Douglas far, Gustaf Douglas, är alltjämt bolaget största ägare med nästan 40 miljoner A-aktier och 449 miljoner B-aktier, enligt Holdings. Även hans bror Eric Douglas är sedan 2002 styrelseledamot i investmentbolaget och äger enligt Latours hemsida 1.816.000 B-aktier medan Elisabeth Douglas enligt Holdings äger 4.960.000 B-aktier i bolaget. 

Latour-aktien steg med 0,2 procent på onsdagen till kursen 136 kronor per aktie vilket kan jämföras med all-time-high på 138,5 kronor som nåddes i slutet av april. Sedan årsskiftet är aktien upp 21,4 procent medan Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index är upp 15,4 procent. 

Gustav Österberg, analytiker på Pareto Securities, anser att Latour är ett extremt välskött bolag med en stark organisation. 

Ser du någon risk i ett kommande generationsskifte i ägarlistan?
”Som en grundinställning tycker vi att det finns en tydlig struktur i hur man jobbar. Exempelvis var vd-skiftet annonserat nästan två år i förväg. Jag skulle bli jätteförvånad om det inte finns en tydlig strategi på ägarsidan”, säger Gustav Österberg. 

Uppdatering: Texten har uppdaterats efter att Latour förtydligat att Carl Douglas sålt aktierna till bolag kontrollerade av av familjen Douglas. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer