1515
Annons

Cantargia har fått två studier om nadunolimab publicerade

Foto:Stian Lysberg Solum

Forskningsbolaget Cantargia har fått två studier kring läkemedelskandidaten nadunolimab publicerade i vetenskapliga tidskrifter.

Innehåll från Angelini PharmaAnnons

Angelini Pharma bryter ny mark

För drygt 100 år sedan startade familjeföretaget Angelini Pharma som ett litet läkemedelslaboratorium. Idag har företaget en internationell ledande roll inom hälso- och sjukvård. Nu bryter företaget ny mark och etableras i Norden. 

Angelini Pharma har en lång, gedigen historia som sträcker sig ända till 1919. Bolaget är Europaledande inom hälso- och sjukvård, där expertisområdena är ”Brain health” (centrala nervsystemet (CNS), mental hälsa, inklusive smärta), sällsynta sjukdomar och egenvård. Nu tas bolaget till den nordiska marknaden för att förbättra livskvaliteten för individer som lider av allvarliga sjukdomar. 

– För oss är det viktigt att patienten är i centrum och att vi skapar rätt förutsättningar för ett rikare liv. Det speglar sig i vår företagskultur, säger Fräs Anna Andersson, General Manager på Angelini Pharma Nordics. 

Unik företagskultur

Som ett familjeägt italienskt företag försöker Angelini Pharma se till helheten för patienter och närstående och erbjuda stöd utöver läkemedel. Företagskulturen hos Angelini Pharma grundar sig i just fokus på omhändertagandet, både av anställda och de som drabbas av sjukdomar, men även av närstående. Gemensamt för alla anställda är att de drivs av ett högre syfte och vill göra skillnad.

– Vi har en helhetssyn på vårdsektorn där vi menar att det inte bara är läkemedelsbehandling som gör skillnad, utan flera andra faktorer spelar också roll, säger Fräs Anna Andersson och syftar bland annat till nya, banbrytande sätt att sprida kunskap och stöd för individer med epilepsi och dess närstående. 

Hon menar att Angelini Pharma arbetar aktivt för att skapa samlingsplatser där människor kan stimuleras till utbyte av tankar, erfarenheter och information. Som ett exempel lanserade Angelini Pharma kampanjen ByMyEpilepSide på den Internationella epilepsidagen, 14 februari, som syftar till att belysa – och bekämpa – fördomar och stigmatiseringen av epilepsi. 

– Angelini Pharma är övertygade om att en kombination av behandling och medicin, där även interaktion och erfarenhetsutbyte med andra personer som drabbats av samma sjukdom, är viktiga komponenter för att minska lidande, säger Lars Nicklasson, Market Access och Public Affairs Director på Angelini Pharma Nordics.

Samverkan driver vården framåt

För att nå visionen om ett ökat välbefinnande behövs samarbete mellan flera samhällsaktörer. Lars Nicklasson belyser vikten av att ta vara på och utveckla data från existerande Nationella hälsodataregister för att bättre förstå hur patienter och närstående påverkas i det verkliga livet.

– Som en helt ny aktör i Norden ser vi en unik möjlighet att verkligen visa vår ambition att skapa ett meningsfullt samarbete mellan industrin, hälso- och sjukvården, patientorganisationer och beslutfattare. Vi är övertygade om att gemensamma krafter är en nödvändighet för att förbättra situationen för människor som drabbas, säger han. 

Om Angelini Pharma
Angelini Pharma är ledande inom hälso- och sjukvård, med särskild styrka och expertis inom områdena centrala nervsystemet (CNS) och mental hälsa, inklusive smärta och sällsynta sjukdomar. Företaget är också en ledande aktör inom segmentet egenvård med mycket framgångsrika OTC-varumärken över hela världen. Företaget är direkt verksamma i 25 länder med mer än 3 000 anställda och kommersialiserar sina produkter i mer än 70 länder genom strategiska allianser med ledande internationella läkemedelsgrupper.
Läs mer om Angelini Pharma här. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Angelini Pharma och ej en artikel av Dagens industri

FN: Matpriser nere på lägsta nivån sedan början av året

Matpriserna har fallit tillbaka.
Matpriserna har fallit tillbaka.Foto:Chris Anderson/TT

Trots alla rapporter om högre matpriser är de internationella livsmedelspriserna nu nere på de lägsta nivåerna sedan början av året, enligt en FN-rapport. Prisnedgången har emellertid ännu inte nått svenska butiker.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera