ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stenocare: ”Problem hos partner kommer få finansiella konsekvenser”

  • Foto: Mathew Sumner

Det Spotlightnoterade danska cannabisbolaget Stenocare handelsstoppades på torsdagsmorgonen. Anledningen är att en större del, än som tidigare angivits, av det danska bolagets produkter producerats i en olicensierad anläggning i Kanada, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Enligt ny information på torsdagsförmiddagen kommer handeln i aktien att återupptas klockan 12.

I går rapporterades det att Kanadas hälsovårdsmyndighet har funnit brister hos kanadensiska Canntrust, ett bolag som är partner till danska Stenocare som är verksamma inom medicinsk cannabis. 

Canntrust har vid sin produktionsanläggning i Pelham brutit mot regelverket och medgav i samband med beskedet i måndags att så är fallet. Felaktigheterna handlar om produktion av cannabis vid fem olicensierade rum och inkorrekt information från anställda vid bolaget.

Produktionen i de olicensierade rummen ägde rum från oktober 2018 till mars 2019 medan Canntrust hade pågående ansökningar hos hälsovårdsmyndigheten kring dessa rum. Rummen erhöll licenser i april.

”Vi har gjort förändringar för att rätta till detta med hälsovårdsmyndigheten. Vi gjorde felaktiga bedömningar, men läxorna kommer att tjäna oss framåt”, sade Canntrust vd Peter Aceto när bolaget informerade om händelserna.

Ytterligare granskningar från myndigheten pågår. Canntrust uppgav att vissa kunder kommer att uppleva förseningar till följd av händelserna.

Stenocare uppgav häromdagen att alla produktpartier som Stenocare har fått från Canntrust, förutom ett, är orelaterade till den aktuella frågan. Men efter att ha fått ny information från Canntrust på torsdagen uppger Stenocare nu att nästan alla produkter som man fått från Canntrust är producerade i de olicensierade rummen.

Dessutom har ej lagligt framställda produkter från Canntrust sålts av Stenocare sedan den 10 juni.

Stenocare har på torsdagen beslutat att sätta alla de berörda produkterna från Canntrust i karantän, vilket innebär att de inte kommer att kunna säljas. 

Som ett resultat av det räknar Stenocare med att det kommer att bli en tillfällig brist på cannabisprodukter på den danska marknaden, vilket i sin tur kommer att medföra negativa finansiella effekter för bolaget.

Di söker ansvariga på Stenocare för en kommentar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies