ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cannabisbolaget Auroras intäktsprognos under förväntan

Cannabisbolaget Aurora räknar med intäkter på 50-55 miljoner kanadadollar för det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det rapporterade bolaget före USA-börsernas öppning.

Prognosen var lägre än de 67,4 miljoner analytiker räknat med, enligt Bloombergs sammanställning av två analytikers estimat. 

Auroras produktionskapacitet har enligt rapporten ökat till cirka 100.000 kilo per år, jämfört med den kapacitet på 70.000 kilo per år som rapporterades i november i fjol. Bolaget upprepar prognosen om att öka sin kapacitet till minst 150.000 kilo årligen under de tre första månaderna i år.

"Inför framtiden ser vi en ihållande stark efterfrågan från den vuxna användarmarknaden, styrkt av offentliga dokument från kanadensiska provinser, samt stark patientdriven efterfrågan på medicinsk cannabis i Kanada och utomlands", kommenterar Auroras vd Terry Booth i rapporten.

Aurora Cannabis, som har över 17.000 ägare hos Avanza och är den mest ägda utländska aktien hos nätmäklaren, har backat nära 40 procent sedan aktien parallellnoterades i New York i oktober. I tisdagens förhandel handlades dock aktien upp cirka 2 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer