1515
Annons

Candles Scandinavia ökar omsättningen men vänder till förlust

Doftljustillverkaren Candles Scandinavia redovisar för det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, perioden november-januari, intäkter på 65,0 miljoner kronor (39,1).

Innehåll från Mercuri UrvalAnnons

Metoden som framgångssäkrar din karriär

Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.
Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.

Inom rekrytering ökar kraven på att metoder som används är evidensbaserade, likabehandlande och skapar riktig nytta.

Mercuri Urval arbetar med en vetenskapligt baserad metod som slår knock på branschen.

– Vår metod bidrar till att framgångssäkra kandidatens karriär, säger Marcus Tingland.

Så fungerar det – läs mer om metoden här

Ledarskap handlar till stor del om att skapa vinnande strukturer. Och framgång beror på individens och organisationens förmåga att leverera resultat.

– Om organisationens kapacitet eller ledarskap inte motsvarar ställda krav löper man större risk att misslyckas, säger Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.

Istället för konventionella chefsrekryteringsmetoder sticker Mercuri Urval ut med en vetenskapligt baserad metod, som visat sig vara framgångsrik för såväl kandidater som kunder och medarbetare.

– Vi arbetar med urval och bedömning baserat på prediktion av framtida prestation, och detta kopplat till individens erfarenhet, förmåga och motivation. Vi utgår ifrån faktabaserade framgångsfaktorer. Metoden i sig är konsekvent och repeterbar, utfallet går att mäta och tål granskning. Vi är övertygade om att detta är framtiden för hela vår bransch.

Marcus Tingland konstaterar att uppdragsgivare ställer allt högre krav på rekryteringfirmornas förmåga att bedöma framtida prestation utifrån verkliga förutsättningar – generella modeller som allmänt beskriver personlighet och beteende som är standard att använda i branschen i stort svarar inte mot denna prövning.

– Vi ser att allt fler samarbetspartners ställer krav utifrån denna insikt baserat på egna erfarenheter från otillräckliga ledartillsättningar.

”Vilar på en evidensbaserad metodik”

Marcus Tingland pekar på studier som visar på en alldeles för låg kvalitet kopplat till det långsiktiga utfallet av ledarrekrytering.

– Vi angriper denna utmaning genom att objektivt mäta utfall och resultat men det förutsätter även att vi är rigorösa och konsekventa i vårt genomförande. Vi vilar på en evidensbaserad metodik som är systematisk, strukturerad och som tål granskning. Det intressanta med detta tillvägagångsätt är att det leder till mer kompetensbaserade urval och krav på att identifiera och möta kandidater utanför traditionella nätverk.

Hjälper er metoden till att faktiskt framgångssäkra karriären?

– Så är det absolut. Det är det vi brinner för och glädjande nog kan stoltsera med att vi gör i stort sett dagligen.

Tack vare metoden blir dessutom Mercuri Urval en mer attraktiv arbetsgivare, menar Marcus Tingland:

– De bästa och mest professionella människorna i vår bransch bryr sig genuint om resultat, ledarskap och organisationsutveckling. Hos oss erbjuds alla medarbetare en miljö och arbetssätt som bidrar till ett hållbart värdeskapande där kunden och kandidaten står i fokus.

Så fungerar det – läs mer om metoden här

Mer från Mercuri Urval

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercuri Urval och ej en artikel av Dagens industri

EU utreder alternativ till pristak på naturgas

Efter fortsatt oenighet bland EU:s energiministrar om ett allmänt pristak för naturgas beslöt EU-kommissionen på fredagen tillsätta en expertgrupp för att utreda för- och nackdelar.

”Det finns olika sätt att nå målet om att sänka gaspriset utan att stimulera till högre konsumtion”, sade Tjeckiens industriminister Jozef Sikela vid en presskonferens.

Energiminister Khashayar Farmanbar varnade för att ett fast pristak kan leda till brist på naturgas.

”Diskussionen har blivit mer realistisk. Andra mekanismer kan vara mer relevanta, som prisreferenser eller en prisram, eller en annan tröghetsmekanism i prissättningen, sade han till journalister efter mötet.

”Frågor finns också om ett referenspris ska vara regionalt anpassat eller för hela EU. Men det finns inte en silverkula”, sade han.

Inför mötet krävde 15 EU-länder i ett brev att EU inför ett dynamiskt pristak på importerad naturgas. Främst Tyskland har motsatt sig detta.

Diskussionen måste dock utmynna i konkreta förslag inom några veckor eftersom många EU-länder kräver åtgärder på plats innan vintersäsongen startar.

EU-ledarna träffas i Prag den 6-7 oktober och energiministrarna träffas igen den 12 oktober.

Kommissionen förespråkar fortfarande ett pristak på importerad rysk naturgas via gasledning, sade energikommissionär Kadri Simson. Men vissa EU-länder ser det som en form av sanktioner, där enhällighet krävs.

Tysklands stora paket på 200 miljarder euro för att sänka gas- och elpriserna möttes av missnöje, bland annat från Italien. 

Tyske ekonomiministern Robert Habeck försvarade åtgärden vid mötet med att andra EU-länder har gjort liknande tidigare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera