ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Campingjätte blir stor så in i Norden efter sammanslagning

  • Foto: JONAS ERIKSSON / TT

Norgebaserade riskkapitalbolaget Norvestor köper upp svenska campingkedjan First Camp och slår samman den med Nordic Camping & Resort, som man redan äger till 92,3 procent. Det hopslagna campingbolaget blir rekordstort i Norden.

Nordic Camping och First Camp är branschledande kedjor på en marknad där 95 procent av den svenska marknaden fortfarande består av fristående aktörer. Den nya campingkoncernen kommer tillsammans att omfatta 40 anläggningar och 700 anställda i Sverige och Danmark.

”Branschen går mot mer konsolidering för att möjliggöra investeringar som skapar ännu bättre upplevelser för gästerna. Denna affär är helt rätt för båda företag, dess medarbetare och gäster”, säger Nordic Camping & Resorts vd Johan Söör i ett pressmeddelande.

Norvestors investering beskrivs som omfattande ”flera hundra miljoner kronor”.

Campingbranschen i Sverige växer och omsätter årligen mer än 4 miljarder kronor. 2017 uppgick antalet gästnätter till 15,7 miljoner.

”Campingbranschens uppåtgående kurvor vittnar om en enastående affärspotential. Vi skapar arbetstillfällen, ger stora exportintäkter och är en motor för den svenska besöksnäringen. Därför kliver huvudägaren Norvestor in med en satsning för flera hundra miljoner. De vet att det är en smart investering. Detta är helt klart ett nytt kapitel för vår bransch, där vi nu blir en stor aktör som har de muskler som krävs för att driva utvecklingen framåt”, säger Unni Åström, vd, First Camp. 

Affären väntas slutföras i februari 2019. Tills vidare fortsätter de båda varumärkena att verka som vanligt, enligt pressmeddelandet. Nordic Camping & Resort och First Camp blir dotterbolag till en nybildad campingkoncern. 

Johan Söör blir vd för den nya koncernen och behåller även rollen som vd för Nordic Camping & Resort. Unni Åström fortsätter som vd för First Camp.

Norvestor blir huvudägare i campingkoncernen medan First Camps nuvarande ägare går in som långivare till den nya koncernen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer