ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bygghemmas storägare säljer "motvilligt" aktier till koncernledning

Medlemmar i Bygghemmas koncernledningen har miljonköpt aktier från bolagets huvudägare – som egentligen inte ville sälja.

Aktierna har förvärvats från FSN Capital-fonderna, som är huvudägare i Bygghemma, till priset vid stängningskursen den 5 december 2018.  Det framgår av ett pressmeddelande.

Vd och koncernchef Mikael Olander har köpt 382.465 aktier. Mikael Olanders totala innehav uppgår efter köpet till 5.862.954 aktier, motsvarande ett ägande om 5,5 procent av det totala antalet aktier i Bygghemma. 

Finanschef Martin Edblad har köpt 147.103 aktier. Hans totala innehav uppgår efter köpet till 2.058.524 aktier, motsvarande ett ägande om 1,9 procent av det totala antalet aktier i Bygghemma. 

 Operativ chef, COO, Peter Rosvall har köpt 147.103 aktier. Peter Rosvalls totala innehav uppgår efter köpet till 2.061.364 aktier, motsvarande ett ägande om 1,9 procent av det totala antalet aktier i Bygghemma. 

"FSN Capital-fonderna vill egentligen inte alls sälja aktier på den här nivån, men har accepterat en mindre försäljning då det är viktigt för FSN Capital-fonderna och övriga aktieägare att ledningen bereds möjlighet att öka sin investeringsnivå i bolaget. Då vill FSN Capital-fonderna gärna hjälpa till", kommenterar Peter Möller, partner på FSN Capital Partners i en kommentar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies