ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bure avser att köpa 24,4 procent av Scandinova Systems

Investmentbolaget Bure har för avsikt att köpa minst 24,4 procent av Scandinova Systems, som uppges vara världsledande inom tillverkning av pulsade högspänningsaggregat, så kallade modulatorer.

Köpet sker via nyemission samt förvärv av befintliga aktier från Industrifonden och SEB Venture Capital. Enligt ett pressmeddelande väntas ett erbjudande att köpa fler aktier från nuvarande ägare, vilket gör att Bures ägarandel kan växa ytterligare.

Scandinovas produkter används bland annat för linjäracceleratorer inom cancerbehandling, inom forskningsapplikationer samt vid industriella tillämpningar såsom röntgen av lastbilar. 

Bolaget har cirka 70 anställda och exporterar till 40 länder främst i Europa, Nordamerika och Asien.

”Vi har följt Scandinova under en längre tid och ser möjlighet att vara en del av att ta bolaget till nästa steg. Scandinova har utvecklat en världsledande teknologi för pulsade modulatorer som de framgångsrikt kommersialiserat för medicinteknisk och industriell tillämpning. Scandinova har i dag en unik positionering mot kunder inom radioterapi för cancerbehandling som är en väldigt spännande marknad”, säger Henrik Blomquist, vd för Bure.

Innehavet i Scandinova kommer redovisas i Bure Growth, vilket är ett helägt dotterbolag till Bure för investeringar i utvecklingsbolag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer