ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bryggerijätte lyfter på uppgifter om notering av asiatisk verksamhet

Det belgiska bryggeribolaget Anheuser-Busch Inbev överväger att notera sin asiatiska verksamhet i syfte att minska bolagets skuldsättning. Det uppger källor för Bloomberg. Aktien, som varit pressad under längre tid, stiger i förhandeln.

En notering väntas enligt uppgiftslämnarna kunna dra in över 5 miljarder dollar, med ett samlat marknadsvärde på omkring 70 miljarder dollar för Asienverksamheten. Vilken börs bolaget ska sättas på är inte bestämt, men Hongkong är enligt källorna en möjlighet.

Anheuser-Busch Inbev, som är världens största bryggeri, köpte 2016 rivalen SAB Miller för över 100 miljarder dollar. Efter affären har Anheuser-Busch Inbev sökt lösningar för att minska sin skuldsättning.

Verksamheten i Asien omsatte under det kvartal som sträckte sig fram till 30 september 2,3 miljarder dollar, motsvarande 17 procent av koncernens totala försäljning. 

Konkurrensen mellan bryggerier i Asien har på senare år hårdnat, då regionen betraktats som en tillväxtmarknad medan konsumtionen av massmarknadsöl mattats av i Europa och Nordamerika. I Kina är Anheuser-Busch Inbev den största utländska öltillverkaren med 16 procent av marknaden.

Anheuser-Busch Inbevs aktie lyfte i Bryssel då uppgifterna blev kända. Vid klockan 12 har aktien klättrat 6,5 procent på Euronext.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies