ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bryggerijätte lyfter på uppgifter om notering av asiatisk verksamhet

Det belgiska bryggeribolaget Anheuser-Busch Inbev överväger att notera sin asiatiska verksamhet i syfte att minska bolagets skuldsättning. Det uppger källor för Bloomberg. Aktien, som varit pressad under längre tid, stiger i förhandeln.

En notering väntas enligt uppgiftslämnarna kunna dra in över 5 miljarder dollar, med ett samlat marknadsvärde på omkring 70 miljarder dollar för Asienverksamheten. Vilken börs bolaget ska sättas på är inte bestämt, men Hongkong är enligt källorna en möjlighet.

Anheuser-Busch Inbev, som är världens största bryggeri, köpte 2016 rivalen SAB Miller för över 100 miljarder dollar. Efter affären har Anheuser-Busch Inbev sökt lösningar för att minska sin skuldsättning.

Verksamheten i Asien omsatte under det kvartal som sträckte sig fram till 30 september 2,3 miljarder dollar, motsvarande 17 procent av koncernens totala försäljning. 

Konkurrensen mellan bryggerier i Asien har på senare år hårdnat, då regionen betraktats som en tillväxtmarknad medan konsumtionen av massmarknadsöl mattats av i Europa och Nordamerika. I Kina är Anheuser-Busch Inbev den största utländska öltillverkaren med 16 procent av marknaden.

Anheuser-Busch Inbevs aktie lyfte i Bryssel då uppgifterna blev kända. Vid klockan 12 har aktien klättrat 6,5 procent på Euronext.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer