ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Brittiska regeringen överväger skattelättnader för att rädda flygbolag

  • Sajid Javid, finansminister. Foto: Alastair Grant

Den brittiske finansministern Sajid Javid ska träffa närings- och transportdepartementen för att diskutera möjligheten att sänka beskattningen av inrikes flygresor med avsikt att rädda det krisande flygbolaget Flybe.

Det rapporterar BBC, sedan det på måndagen rapporterats att det brittiska flygbolaget återigen hotas av konkurs. Flybe är det största inrikesflygbolaget i Storbritannien och har verksamhet på över hälften av landets flygplatser utanför London. 

Med en sänkning av skatten skulle Flybe enligt Skynews kunna skjuta på en skatteskuld omfattande 100 miljoner pund i upp till tre år.

Flygbolagets ägare, ett konsortium bestående av Virgin Atlantic, Stobart Group och Cyrus Capital Partners som i mars köpte Flybes operativa tillgångar, skulle ändå behöva investera tiotals miljoner pund som motprestation, skriver Reuters.

Uppgifterna tas emot med bestörtning av företrädare för miljörörelsen som säger att det vore en ”chockerande åtgärd” att sänka flygskatten.

”Man kan inte påstå sig vara en global klimatföregångare ena dagen för att den andra dagen gör den mest koldioxidtunga reseformen billigare”, säger Doug Parr, forskningschef på Greenpeace, till BBC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer