ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Breda uppgångar på börsen – fortsatt ras för Catena Media

Stockholmsbörsen stiger i likhet med de ledande europeiska marknaderna på måndagen. Majoriteten av bolagen på OMXS30 handlas på plus med SSAB och Kinnevik i tätposition. Catena Medias kvartalsrapport togs däremot inte emot väl och aktien rasar 17,9 procent.

Vid klockan 12.15 är OMXS30 upp 0,8 procent till nivån 1.532. Även breda OMXSPI är upp 0,8 procent. På kontinenten stiger tyska DAX med 1 procent och franska CAC 40-index noteras 0,8 procent upp.

Metall- och oljesektorerna går starkt i Europahandeln. På Stockholmsbörsen avancerar SSAB A 2,3 procent och är med det bästa aktie på OMXS30. Samtidigt stiger Boliden 1,3 procent. Lundin Petroleum är 3,8 procent upp. Bolaget meddelade på morgonen att det gjort ett mindre oljefynd söder om Edvard Grieg-fältet i Nordsjön.

Bettingkundanskaffningsbolaget Catena Media faller 17,9 procent och har därmed tappat 57 procent sedan årsskiftet. Bolagets ebitda-resultat landade på 9,4 miljoner euro för det andra kvartalet, att jämföra med analytikernas förhandstips som enligt Bloomberg News låg på 11,3 miljoner.

"Vi tycker att rapporten för det andra kvartalet har ökat risken i aktien då den har ökat farhågorna kring bolagets tillväxtstory. Nu måste USA öka taken för bolaget för att det ska kunna redovisa intäktstillväxt på årsbasis", skrev Pareto i en kommentar.

Bettingbolaget Kindred har bötfällts av den nederländska spelmyndigheten KSA för att ha vänt sig till spelare i landet. Boten på 470.000 euro är enligt Kindreds presschef Alexander Westrell "hanterbar" och han tror inte att det kommer att påverka bolagets chanser att få en licens när den nya spellagen träder i kraft. Aktien backar 5,4 procent och handlas runt 49,2 kronor.

Bland investmentbolagen stiger Kinnevik 1,7 procent. Bolagets enskilt största innehav Zalando har fått en höjd riktkurs av Pareto. I samma sektor stiger Ratos knappt 4,9 procent efter att ha tappat hela 16 procent i fredags efter sin rapport. Såväl SEB Equities som Kepler Cheuvreux har höjt rekommendationen för Ratos till behåll från sälj efter rapportraset.

Pareto Securities har även dragit upp sin rekommendation för bränslecellsbolaget Powercell till köp från behåll efter den senaste tidens kursnedgång i aktien. Riktkursen minskas samtidigt till 95 från 100 kronor. Aktien stiger 5,6 procent till 82,4 kronor.

Bioteknikbolaget Genovis, som är listat på First North, stiger 12,3 procent. Bolaget har fått en order på Smartenzymes från ett globalt biopharma-bolag för användning i tillverkningsprocessen för ett biologiskt läkemedel.

Strålbehandlingsleverantören Elekta, vars delårsrapport väntas på torsdag, stiger 0,9 procent till 127,3 kronor. Nordea Markets anser att Elektas tillväxtutsikter är "mycket lovande", och har återupptagit bevakningen med rekommendationen köp samt riktkursen 180 kronor.

Haldex klättrar 11,7 procent efter att aktien tilldelats en köprekommendation i måndagens Di.

Medicinteknikbolaget Mentice handlas upp 7,3 procent på First North efter en köprekommendation i Börsveckan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer