ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bravidas vd har sålt aktier i bolaget för 18,5 miljoner kronor

Installationsbolaget Bravidas vd Mattias Johansson har sålt aktier i bolaget till ett värde av 18,5 miljoner kronor. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings.

I och med försäljningen av 223.000 aktier i installationsbolaget har Mattias Johansson viktat ned sitt innehav med närmare 26 procent enligt Holdings. Aktierna såldes för 83 kronor styck. Transaktionen genomfördes under onsdagen den 8 maj.

Samma information framgår också av Finansinspektionens insynslista.

Bravida handlades redan ned på Stockholmsbörsen innan beskedet men nedgången utökas från drygt 2,4 till 3,6 procent på nyheten.

Installationsbolaget lämnade kvartalsrapport på tisdagen. Trots att utfallet var något högre än väntat enligt Bloombergs analytikerenkät belönades aktien med en större nedgång än för börsen som helhet, minus 3,3 procent medan breda OMXSPI föll 1,5 procent.

”Orderstocken är på en hög nivå och tyngdpunkten i orderstocken är många små och medelstora installationsprojekt som tillsammans med vår stora serviceverksamhet kommer att bidra till en stabil utveckling även framöver”, skrev Mattias Johansson själv om framtidsutsikterna i vd-kommentaren.

Mattias Johansson motiverar försäljningen med att han suttit länge i bolaget och att Bravida blivit en för stor del av portföljen. De första aktierna köptes redan 2001.

”Jag har varit i bolaget i 20 år och jag har aldrig sålt någonting någon gång tidigare”, säger Mattias Johansson.

Han betonar själv att han behåller majoriteten av innehavet och säger att han inte har några planer på att sälja ytterligare. Efter försäljningen sitter Mattias Johansson fortfarande på 644.565 aktier i installationsbolaget till ett värde av 49,9 miljoner kronor enligt Holdings.

Ska du investera någon annanstans?

”Nej, det vet jag faktiskt inte ännu, det har jag inte bestämt”, säger Mattias Johansson.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies