ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bostadsbyggaren JM sålde fler bostäder än väntat

Rörelseresultatet under tredje kvartalet uppgick till 630 miljoner miljoner kronor, där väntat var 612 Mkr enligt Infront Datas analytikerestimat.

Rörelsemarginalen ökade till 16,7 procent. Under kvartalet har JM sålt två hyresrättsfastigheter för 170 miljoner. Resultatet före skatt blev 608 miljoner kronor, efter skatt uppgick det till 514 miljoner kronor. 

Intäkterna landade på 3.768 miljoner kronor, väntat var 3.668 miljoner kronor. 

Antal sålda bostäder i kvartalet uppgick till 1.106 stycken, förväntan låg på 836 stycken. Motsvarande period förra året landade på 613 stycken bostäder.

Produktionsstartade lägenheter under perioden var 797 stycken, vilket var lägre än förväntade 810 stycken men högre än fjolårets 680 stycken. 

Bolagets vd Johan Skoglund skriver att koncernen haft en god utveckling så väl i Sverige som i Norge och Finland. 

JM:s kunder har enligt vd:n god köpkraft trots det nya amorteringskravet och bolaget har haft stor efterfrågan på de ägarlägenheter som fortfarande är under produktion. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer