ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börsen har vänt - Boliden och Essity i topp

Stockholmsbörsen började onsdagen i dur efter öppning i rött. Strax efter 09.20 över 0,5 procent. 

Börsen höll sig på grönt trots svagare BNP-prognoser från Konjunktursinstitutet. KI spår att Svensk BNP kommer öka med 1,2 procent 2019 och med 1,1 procent 2020. Tidigare prognos låg på 1,5 respektive 1,3 procent.

Bäst bland storbolagen gick det för hygienbolaget Essity efter att från DNB höjt bolaget till behåll med en riktkurs på 275 kronor. Aktien svarade med att klättra 1,2 procent. 

Boliden klättrade 1,1 procent. Nordea har uppdaterat sin utdelningslista där tio svenska bolag på Stockholmsbörsen med hög direktavkastning och där banken har en positiv syn listas och Boliden var ett av de lyckligt utvalda bolagen. 

Andra industrijättar på plus är Sandvik, upp 0,7 procent, Alfa Laval och SKF, båda upp 0,4 procent och ABB över 0,1 procent. 

Ericsson fortsätter gårdagens resa uppåt och avancerar 0,5 procent. Det blev igår känt att USA undersöker hu de kan hjälpa Ericsson och Nokia att kunna konkurrera med Huawei.  

Storbankerna låg också på plus. SHB och SEB var båda strax under 1 procent medan Sedbank låg strax under 0,2 procent. 

I botten av storbolagsindex finns Hexagon, ned 0,5 procent men även det defensiva bolaget Swedish match, ned 0,3 procent. Strax efter hittade vi Electrolux på knappt minus 0,3 procent och H&M som föll tillbaka 0,1 procent och handlades för 199,7 kronor. 

På de alternativa listorna är forskningsbolaget PledPharma dagens raket. Aktien avancerade 4,8 procent efter morgonens nyhet om ett utökat licensavtal i Asien. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer