ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börslyft i USA-öppningen – Nasdaq stiger 1 procent

Det blev en tydlig uppgång på de amerikanska börserna när handeln inleddes på onsdagen. Dow Jones industriindex stiger 0,6 procent. S&P 500 stiger 0,7 procent medan Nasdaq klättrar 1 procent.

Flygbolaget American Airlines stiger 2,3 procent. Bolaget meddelade tidigare i dag att man förlänger startförbudet för Boeing olycksmodell 737 Max till den 15 januari nästa år. Tidigare var förhoppningen att planen skulle lyfta igen från och med den 3 december.

Oljebolaget Exxon Mobil stärks 1 procent efter uppgifter om att bolaget överväger att sälja av tillgångar i Malaysia inom oljeutvinning offshore för upp till 3 miljarder dollar, motsvarande 30 miljarder kronor.

Googles moderbolag Alphabet stiger 0,9 procent sedan sökjätten har inlett produktionen av en 5G-modell av mobiltelefonen Pixel. Enligt Nikkei kommer den nya modellen att presenteras under ett evenemang nästa vecka.

Teleoperatören AT&T klättrar 0,2 procent efter nyheten om att branschkollegan Lilac köper bolagets verksamheter i Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna för 2 miljarder dollar, motsvarande 20 miljarder kronor.

Jeansjätten Levi Strauss går mot strömmen och backar 0,8 procent. Bolaget rapporterade en fyraprocentig vinstminskning i det tredje kvartalet. Resultatet låg dock i linje med analytikernas förväntningar.

De generella uppgångarna kommer efter att Kina kommit mer positiva signaler inför samtalen med USA som ska starta på torsdagen. Enligt Bloombergs källor ska Kina vara öppet för ett mer begränsat avtal så länge som Donald Trump inte inför nya tullar, inklusive de redan aviserade höjningarna som ska ske i senare i oktober och i december.

I kväll klockan 20 svensk tid väntas Fed presentera protokollet från FOMC-mötet den 18-19 september.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer