ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börsfall i Norden – rapporter hjälpte Köpenhamn

De nordiska börserna handlades med breda nedgångar på onsdagen, likt övriga Europa, då oron för den globala ekonomiska tillväxten ökat. 

Samlingsindexet Vinx 30 sjönk 2,6 procent till nivån 880.

I Oslo var OBX-indexet ned 2,4 procent till nivån 757.

Osäkerheten kring återkomsten av Boeings 373 Max-plan tillsammans med kaoset på Hongkongs flygplats de senaste dagarna har tyngt flygbolag globalt. Norwegian meddelade på onsdagen att samtliga rutter mellan Irland och USA läggs ned. Aktien sjönk 8,7 procent.

Efter tisdagens uppsving åkte oljesektorn på en rejäl smäll då oljepriset retirerade på onsdagen. Bland bolagen sjönk Aker BP 4 procent medan DNO var ned drygt 7 procent.    

I Köpenhamn sjönk OMXC25-indexet 1,4 procent till nivån 1.099.

Lundbecks aktie inledde starkt men föll tillbaka på eftermiddagen. Rörelseresultatet var sämre än vad analytiker hade väntat sig. Omsättningen var dock något bättre än väntat och läkemedelsbolaget upprepade sina prognoser för helåret. Aktien stängde ned 1,3 procent.  

Medicinteknikbolaget Coloplast steg 1,9 procent efter att ha upprepat sin prognos om en organisk försäljningstillväxt och rörelsemarginal i samband med rapporten för det tredje kvartalet.

Hörhjälpsbolaget Demant steg också efter sin rapport, trots en nedjusterad prognos. Aktien var upp 2,2 procent.

"Det är kanske lättnad över att det inte var ännu värre", sade Nikolai Holmsgaard, analytiker på ABG Sundal Collier om Demants kursreaktion. 

Helsingforsbörsens OMXH25-index backade 2,4 procent till nivån 3.765.

Allra värst gick det för ståltillverkaren Outokumpu, som sjönk nästan 7 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer