ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börsen inleder fredagshandeln försiktigt upp efter stark vecka

Stockholmsbörsen handlas på plus i den tidiga fredagshandeln. En dryg halvtimme in i handeln är OMXS30 upp 0,1 procent medan breda OMXSPI avancerar 0,2 procent.

Det är en bred men försiktig uppgång, både vad gäller sektorerna på Stockholmsbörsen och övriga börser i Europa. Tyska DAX håller sig precis över nollan och Prisbörsens CAC 40 handlas upp 0,2 procent.

Autoliv-avknoppningen Veoneer ligger i botten av storbolagslistan med en nedgång på drygt 4 procent. Det kommer dock efter rusningar tidigare i veckan och aktien handlas fortfarande upp närmare 18 procent sedan måndagens öppning.

Dometic går starkt, upp 3 procent utan stöd av tydliga nyheter. det är den sjätte raka handelsagen med uppgång för aktien. Swedish Match avancerar för andra dagen i rad, upp 1,9 procent.

Telekomjätten Ericsson fortsätter ned en dryg halv procent efter torsdagens besked om omstruktureringar och mångmiljardavsättningar som fick aktien att sjunka 3,9 procent.

Byggbolaget Skanska har fortsatt att meddela order i USA-verksamheten. Under morgonen har tre uppdrag värda totalt 1,3 miljarder kronor kommunicerats. Aktien handlas upp 1,4 procent till 153,9 kronor.

ABB faller 1,6 procent efter att den tyska robotkonkurrenten Kuka vinstvarnat för 2018 under morgonen.

Bettingoperatören Leovegas faller 2,8 procent efter att DNB Markets sänkt rekommendationen för aktien från köp till behåll. nedgången ska dock ses i ljuset av uppgången om 6,4 procent på torsdagen efter att Di kunde rapportera att Öresund klivit in i ägarlistan.

Flamskyddsbolaget Deflamo rasar 19 procent på First North efter att styrelsen meddelat att den befintliga verksamheten bör avyttras. Enligt styrelsen är det inte realistiskt att säkra en fortsatt finansiering utifrån det rådande investerarintresset.

Lucara Diamond handlas upp knappt 0,6 procent efter att Berenberg höjt rekommendationen för aktien från sälj till behåll i kölvattnet av torsdagens besked om att gruvbolaget har utvunnit en rådiamant på 127 carat i Botswana.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer