ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börsen stänger på all time high

Det breda OMXS-index avslutade dagen på plus 0,43 procent på nivån 630,41 punkter, och slår därmed fredagens rekord på nivån 628,57. 

Listans raket var det lilla forskningsbolaget Saniona som stängde 16 procent upp och därmed rusade för andra dagen i rad.  Bolaget har nyligen presenterat en positiv forsningsrapport och fått en höjd riktkurs från ABG Sundal Collier.

Storbolagsindex OMX30 stängde på 0,58 procent på nivån 1.664.64. Det är en bit kvar till stängningsrekordet på 1.719.93 som sattes den 27 april 2015.

Sämst för storbolagen gick stålbolaget SSAB som stängde 3,4 procent ned. Vinstvarningarna haglar över konkurrenterna men analytikern Ola Södermark säger i en intervju med Di att SSAB står bättre rustat än sina vinstvarnande sektorskollegor.

Vinnaren på storbolagsindex var AstraZeneca, ett klassiskt defensivt bolag, som slutade 3 procent upp. 

Flera storbanker hörde också till dagens vinnare på storbolagslistan. Bäst gick Swedbank, som aviserat förändringar i ledningen. Aktien slutade 1,9 procent upp. Nordea stängde på 1,3 procent medan SEB och SHB båda var drygt 1 procent upp.

Electrolux avslutade med en kursuppgång på 1,4 procent. Exane BNP Paribas har återupptagit bevakning av aktien med rekommendationen outperform och riktkursen 270 kronor. 

 Kinnevik tog revansch efter tre dagars nedgång och slutade 0,9 procent upp . Bolaget höll kapitalmarknadsdag där vd Georgi Ganev lade fram strategin framåt som är ett ökat fokus på onoterade tillväxtbolag.

Forskningsbolaget Sobi var flitigt omsatt och stängde på 2,7 procent. SEB Equities har höjt sin rekommendation till köp för aktien, som handlades upp drygt 4 procent redan på onsdagen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies