ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börsen kring nollan – nya mål lyfter kursraketen

Stockholmsbörsen har inlett veckans sista handelsdag med kurser kring nollstrecket. Haldex är en av förlorarna efter storägarens aktieförsäljning med rejäl rabatt. Hoist stiger efter att finansmannen Erik Selin köpt ytterligare aktier.

Vid 09.30-tiden var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,1 procent samtidigt breda OMXS steg lika mycket.

Det hajpade hjälmbolaget Mips avancerar 3,8 procent efter att ha presenterat nya finansiella mål. Enligt de nya målen ska nettoomsättningen uppgå till över 1 miljard kronor till 2025. Bolagets underliggande rörelsemarginal ska överstiga 40 procent och den ordinarie utdelningen ska uppgå till minst 50 procent av nettoresultatet. Aktien är upp drygt 60 procent under 2019.

Tyska ZF Friedrichshafen har sålt hela sitt innehav i bromstillverkaren Haldex. Priset landade på 50 kronor per aktie vilket motsvarar en rabatt på omkring 16 procent jämfört med torsdagens stängningskurs på 59,3 kronor per aktie. Aktien tappar 7,8 procent.

Hampus Engellau, fordonsanalytiker på SHB, menar att ZF:s avsked kommer bli positivt för Haldex men ansåg att situationen i det närmaste är komisk:

”Man kan ju le lite åt att vid en tidpunkt var samtliga inblandade aktörer inom branschen intresserade - nu vill ingen köpa Haldex trots att det inte hänt så mycket däremellan”, sa han till Di i går.

Finansmannen Erik Selin fortsätter att öka sitt innehav i Hoist Finance och blir efter att affären gått igenom största ägare i nischbanken. Aktien stiger 0,4 procent.

Fastighetsbolaget SBB B-aktie stiger 2,0 procent efter att tillsammans med D-aktien blivit upptagen till handel på Nasdaq Stockholm. Preferensaktierna blir kvar på Nasdaq First North. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer