1515
Annons

Börsen drar med sig oljan ned – Torbjörn Törnqvist tror på fortsatt prisfall

Oljepriset följde med börserna ned på torsdagen, trots orkanen Michael som härjar i USA. En av världens största oljehandlare spår ett pris på 65 dollar per fat, och svensken Torbjörn Törnqvist tippar på 70-75 dollar.

Truecaller faller för nionde dagen i rad

Foto:Pressbild

Truecaller fortsätter den senaste tidens utförslöpa och tappar drygt 7 procent på måndagsförmiddagen. 

Vid 10.30 var Truecaller ned 7,2 procent till 40,52 kronor och aktien är därmed på väg mot sin nionde nedgångsdag i följd. Sedan årsskiftet är aktien ned nästan 65 procent. 

På fredagen meddelade Truecallers styrelse att man har beslutat sig för att inleda ett återköpsprogram av egna aktier på maximalt 5 procent av det totala antalet aktier. Som mest kan bolaget därmed återköpa nästan 18,7 miljoner aktier. 

Vidare rapporterade sajten Techcrunch i slutet av förra veckan att Indien har föreslagit en ny lag som ska reglera internetbaserad kommunikation och som riktar in sig på att begränsa sälj- och bluffsamtal. 

Tidigare i år rapporterades att indiska telekommyndigheten Telecom Regulatory Authority of India vill utveckla en nummeridentifikationstjänst. Något som Truecaller då såg som en validering för att det är ett problem som existerar snarare än ett hot mot bolagets egen verksamhet. Indien är Truecallers i särklass största marknad. 

Truecaller noterades på Stockholmsbörsen den 8 oktober 2021 med teckningskursen 52 kronor. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera