ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen börjar handelsveckan på plus

Stockholmsbörsen avslutade en stark börsmåndag med en uppgång inför stängningen. H&M ledde uppgången med ett rejält eftermiddagsrace til årshögsta.

OMXSPI slutade 1,3 procent upp liksom storbolagsindex. H&M-aktie, som handlades över 4 procent, föll tillbaka till en uppgång på 3,8 procent i stängningen, vilket gjorde den till den bäst presterande storbolagsaktien för dagen. Aktien stängde på 174,82 kronor, vilket är den högsta nivån hittills i år.

Flera verkstads- och råvarubolag gick också starkt med Atlas Copco på 2,7 procent upp och Boliden som steg lika mycket.

Sektormässigt gick energibolagen starkast med en uppgång på 5,8 procent för Lundin Petroleum och 7,6 procent för IPC.

Dagens största uppgång stod emellertid fordonsunderleverantören Haldex efter en köprekommendation i dagens Di. Aktien stärktes med 11,5 procent.

Sämst presterande aktien var kvartalsrapporterande bettingkundanskaffningsbolaget Catena Media som tappade hela 16,6 procent.

Bolagets ebitda-resultat landade på 9,4 miljoner euro för det andra kvartalet, att jämföra med analytikernas förhandstips som enligt Bloomberg News låg på 11,3 miljoner.

”Vi tycker att rapporten för det andra kvartalet har ökat risken i aktien då den har ökat farhågorna kring bolagets tillväxtstory. Nu måste USA öka taken för bolaget för att det ska kunna redovisa intäktstillväxt på årsbasis”, skrev Pareto i en kommentar.

Bettingbolaget Kindred har bötfällts av den nederländska spelmyndigheten KSA för att ha vänt sig till spelare i landet. Boten på 470.000 euro är enligt Kindreds presschef Alexander Westrell ”hanterbar” och han tror inte att det kommer att påverka bolagets chanser att få en licens när den nya spellagen träder i kraft. Aktien backade 3,8 procent till en hårsmån över 50 kronor.

Bland investmentbolagen steg Kinnevik 2,5 procent. Bolagets enskilt största innehav Zalando har fått en höjd riktkurs av Pareto. I samma sektor steg Ratos knappt 8,0 procent efter att ha tappat hela 16 procent i fredags efter sin rapport. Såväl SEB Equities som Kepler Cheuvreux har höjt rekommendationen för Ratos till behåll från sälj efter rapportraset.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies