ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Boris Johnson: USA borde teckna ett ”Trump-avtal” med Iran

  • Foto: Peter Nicholls

Med den amerikanske presidentens förmåga att teckna avtal och göra affärer borde han arbeta för ett nytt kärnavtal med Iran, tycker den brittiske premiärministern Boris Johnson i en intervju med BBC.

Kärnavtalet som tecknades 2015 mellan Iran och Storbritannien, USA, Frankrike, Ryssland, Tyskland och Kina är numera ett minne blott sedan USA lämnat kärnavtalet, och där Iran offentligt tillkännagivit att man inte längre kommer att följa avtalet, trots att de europeiska länderna velat hedra överenskommelsen. 

Men Boris Johnson är oroad och säger i intervjun att på ”ett eller annat sätt” måste Iran hindras från att skaffa sig kärnvapen.

”Från amerikanernas perspektiv är det ett dåligt avtal, det löper ut och det förhandlades fram av Barack Obama. Ur deras synvinkel har det (avtalet) många, många fel.”

Han sätter sitt hopp till Donald Trumps förmåga att göra affärer – omvittnad inte minst av presidenten själv.

”President Trump är en stor ”dealmaker”, enligt honom själv. Låt oss arbeta tillsammans för att ersätta JCPOA och skaffa ett bra (great) Trump-avtal istället”, säger Johnson till BBC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer