ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Boris Johnson övertygad att underhuset ska säga ja till brexitavtalet

  • Foto: Simon Dawson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är säker på att underhuset kommer att rösta ja till brexitavtalet på lördag.

Det sade han vid en presskonferens under EU-toppmötet på torsdagen.

”Det finns ingen anledning att skjuta upp brexit längre. Nu ska vi få brexit gjort”, sade han.

”Jag är säker på att ledamöterna kommer att rösta för avtalet när de har studerat det”, fortsatte han.

Tidigare brexitavtal har röstats ned med stor majoritet.

Denna gång hoppas Boris Johnson på stöd från många Labour-ledamöter. Han pekade på att den brittiska regeringen ”gladeligen” lovar i den politiska deklarationen att ha de högsta standarder inom miljö och arbetsmarknad, något som är viktigt för Labourpartiet.

För EU-sidan har det varit viktigt att Storbritannien i framtiden inte ska konkurrera med EU genom att dumpa regler för miljö, arbetsmarknad och skatter.

Boris Johnson ville inte säga hur han nu ska behandla de konservativa ledamöterna som tidigare sparkades ut ur partiet i denna omröstning, om de kan släppas in i partiet igen om de röstar ja.

”Vi kommer att tillkännage vår inställning i sinom tid”, sade han.

Premiärministern hoppades att relationen med EU nu kan bli bättre, när utträdet är avklarat och man gemensamt kan börja bygga en framtida positiv relation.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer