ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bolaget öppnar madrassen - delar ut 20 miljoner till anställda

  • Foto: Joey Abrait

Madrassjätten Jysk Sverige fortsätter växa och ökar omsättningen. Det innebär ett tillskott i kassan för Jysk Sveriges anställda. 

När Jysk Sverige stängde böckerna den 31 augusti konstaterades en omsättning på 3,979 miljarder kronor, vilket var en ökning på 5,5 procent jämfört med föregående brutna räkenskapsår 2017/2018. Rörelseresultatet landade på 142,7 miljoner kronor, vilket var en minskning från föregående år med ett Ebit på 182 miljoner kronor. 

Antalet butiker räknades till 145 stycken, där 23 var ombyggda, nybyggda eller flyttade. 

De svenska 1.300 medarbetarna får nu ta del av drygt 20 miljoner kronor, eller i genomsnitt 138.000 kronor per butik. Utslaget per anställd ger det en bonus på 1.539 kronor att dryga ut julkassan med. 

En brasklapp är dock att Jysks bonusupplägg baseras på att medarbetarna får dela på 5 procent av butikens omsättningsökning och delas ut månadsvis. 

”Jag är fantastiskt glad att våra investeringar i både butiker, arbetsmiljö, hjälpmedel och framför allt medarbetare ger resultat. Det stärker min övertygelse att rätt förutsättningar och engagerade och kompetenta medarbetare är det allra viktigaste för en långsiktig tillväxt och utveckling”, säger bolagets svenska vd Johan Sjödin.

Så sent som i oktober i år höll Jysk Sverige sin årliga personalfest för samtliga anställda i Gothia Towers i Göteborg. Det innebar att bolaget höll alla butiker stängda dagen efter, så att så många som möjligt skulle kunna delta.

Jysk Sverige är inte ensam om att glädja anställda med bonusar. Lågpriskedjan Jula delade tidigare i år ut knappt 18 miljoner, vilket skulle innebära att alla anställda fick 5.000 kronor om utdelningen var jämt fördelad. 

Vinnare i ligan är Ikea, som delade ut en månadslön extra till medarbetare i både Danmark och Sverige. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer