ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Biljätten prickar vinstförväntningarna – spår krympande marknad

  • Foto: Matthias Schrader

Den tyska premiumbiltillverkaren BMW rapporterade på torsdagsmorgonen intäkter som var något högre än väntat, medan rörelseresultatet prickade konsensusförväntningarna. Bolaget upprepar sina prognoser för helåret.

BMW satte nya rekord för billeveranser, både för ett andra kvartal och för ett första halvår”, skriver bolaget i delårsrapporten.

BMW levererade under det andra kvartalet knappt 650.000 fordon, upp från knappt 640.000 fordon samma period 2018.

Försäljningen uppgick under kvartalet till 25,7 miljarder euro, mer än väntade 25,5 miljarder euro i Bloomberg Datas snittprognos. Rörelseresultat blev 2,2 miljarder euro, marginellt över väntade 2,19 miljarder.

För helåret 2019 räknar bolaget med att den globala fordonsmarknaden ska fortsätta att krympa.

”Bortsett från mindre rörelser i ett litet antal europeiska länder, är den allmänna trenden sannolikt nedåt, i synnerhet på de stora marknaderna”, skriver BMW och spår fortsatt volatilitet under året.

BMW upprepar sina utsikter för helåret, med en rörelsemarginal i intervallet 6 till 8 procent, justerat för kartellböter.

”Trots att många andra tillverkare och underleverantörer i fordonssektorn har kommit med vinstvarningar under de senaste veckorna, har BMW lyckats leverera ett resultat helt i linje med både våra och marknadens förväntningar”, skriver Pareto Securities i en snabbkommentar på morgonen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer