ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Blankningen i Tomra ökar snabbt efter placering i ”skräckportfölj”

Blankningen i norska Tomra, där investmentbolaget Latour är storägare, har ökat rejält under sista veckan rapporterar E24.

Antalet blankade aktier ökade till 2,2 procent under förra veckan. Tomra har sedan juni-toppen sett aktien falla med 30 procent och analytikerna har bytt fot med sänkta riktkurser och rekommendationer.

Senast har CFRA Research bidragit till att ytterligare sätta en negativ stämpel på bolaget. I förra veckan tog man in bolaget i sin skräckportfölj för Europa på bland annat efterfrågeproblem.

Men att blankningen har ökat så pass mycket på så kort tid förvånar ändå finansanalytikern Odd Weidel på Sparebank 1 Markets.

”Det är mycket sällsynt att man ser ett blankningsintresse öka så mycket på kort tid i ett så stort företag som Tomra, som har varit noterat under en lång tid”, säger han. 

Tomras marknadsvärde är på 31,5 miljarder norska kronor på tisdagen, då aktien handlades upp med 3 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer