Hoppa till innehållet

Annons

Blandat på Asienbörserna – stigande coronafall pressar

Foto:Eugene Hoshiko

Det är fortsatt press på världens börser efter rapporter om stigande coronafall i Europa och USA. De asiatiska börserna handlas försiktigt under onsdagen i spåren av att både Storbritannien och Frankrike redovisat de högsta smittotalen sedan i våras.

Innehåll från MindlerAnnons

Ledarskapsutveckling är en god investering

Psykisk ohälsa är en del av livet, och därför också en del av arbetslivet. En kostsam del av arbetslivet. Med förebyggande stöd till medarbetare och utbildning i hållbart ledarskap för chefer och ledare kan företaget minska både kostnaderna och lidandet för den enskilda medarbetaren. 

Mindler startade 2018 med syfte att göra psykologisk vård mer jämlik och tillgänglig inom primärvården. Behovet av en företagslösning blev tydligt under pandemin, när flera företag kontaktade Mindler för att få hjälp med psykisk ohälsa hos personalen. Idag hjälper Mindler allt från små verksamheter till stora organisationer att skapa en mer välmående arbetsplats. 

En kombination av individuella och organisatoriska insatser

Med Mindlers företagslösning kan medarbetarna träffa en psykolog via videosamtal och arbeta på egen hand med internetbaserad KBT (IKBT) i appen. Det ingår en årlig kartläggning av hur arbetsplatsen och medarbetarna mår och utifrån den skapas en handlingsplan för att främja den psykiska hälsan i stort. Utifrån organisationens unika behov erbjuder Mindler föreläsningar, workshops, coachning och ledarskapsutveckling.

Ledarskapet är avgörande

De flesta vet hur viktigt ledarskapet är för att vi ska må bra på jobbet. En del ledare har en naturlig förmåga att skapa trygghet och engagemang hos sina medarbetare, men de flesta behöver hjälp att utvecklas i sin ledarroll. 

- En bra ledare skapar psykologisk trygghet i teamet. Det innebär att medarbetarna har tillit till varandra, att det är högt i tak och okej att misslyckas, berättar Gunilla Sandström Örvén, företagspsykolog på Mindler. 

Samtidigt som ledare ska skapa ett tryggt klimat på arbetsplatsen behöver de skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna prestera. De behöver kunna förmedla vilka resultat som förväntas och vilka kompetenser som måste utvecklas. Gunilla Sandström Örvén menar att två viktiga verktyg är tydlig kommunikation och motivation genom positiv förstärkning. Vidare förklarar hon att ledare behöver kunna anpassa ledarstilen efter medarbetarnas förutsättningar och behov. 

- Som ledare kan du inte sätta upp ett antal regler och följa dem i alla situationer. Verkligheten är alldeles för komplex för det. För att kunna möta dina medarbetare där de är behöver du ha ett situationsanpassat ledarskap, säger Gunilla Sandström Örvén. 

Attityder i fokus

Mindlers ledarskapsutveckling bygger på en väldefinierad och strukturerad metodik där fokus ligger på att kartlägga och analysera attityder. Man använder ett unikt digitalt system med hög tillförlitlighet för att mäta attityder både hos enskilda ledare och grupper av ledare. 

- Det är ofta attityder hos ledarna som utgör det största hindret för framgång. Det fina med det är att attityder kan förändras, säger Gunilla Sandström Örvén.

Om Mindler

Mindler är Sveriges största psykologmottagning online. Läs mer om Mindlers företagslösning här.

 

Mer från Mindler

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mindler och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera